Yhdysvalloissa alhaisin koronakuolemien määrä sitten maaliskuun – nyt maa asetti matkustuskiellon Brasiliasta saapuville

5:30
MTV Uutiset Live: Kuinka korona-aikana uskaltaa äänestää? Kiistely käy kuumana Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa on tilastoitu viimeisen vuorokauden aikana 638 koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo virustilannetta seuraava Johns Hopkinsin yliopisto. Maa on nyt asettanut matkustuskiellon Brasiliasta tuleville torjuakseen koronaviruksen leviämisestä.

Kyseessä on pienin päiväluku sitten maaliskuun lopun.

Koronakuolemien raportoinnissa on Yhdysvalloissa viikonloppuisin viivettä, minkä vuoksi sunnuntain ja maanantain kuolinluvut ovat aina selvästi muita päiviä alhaisemmat. Lasku on kuitenkin ollut tuntuvaa myös viikkotasolla.

Yhdysvallat on asettanut matkustuskiellon Brasiliasta tuleville torjuakseen koronaviruksen leviämisestä. Ulkomaiden kansalaiset, jotka ovat olleet Brasiliassa 14 vuorokauden sisällä, eivät enää pääse Yhdysvaltoihin.

Brasiliassa 350 000 tartuntaa

Brasilia nousi päättyneellä viikolla koko maailman kakkoseksi vahvistettujen koronavirustartuntojen määrässä. Maassa on todettu lähes 350  000 koronatartuntaa, ja virukseen liittyviä kuolemia on kirjattu yli 22  000.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan Etelä-Amerikasta on tullut koronaviruspandemian uusi keskus. Yhdysvallat kielsi matkustamisen Euroopan Schengen-alueen maista kuten Suomesta jo maaliskuussa.

Yhdysvalloissa on kuollut Johns Hopkinsin laskelmien mukaan koronavirukseen liittyen yli 97  600 ihmistä. Worldometer-tilastosivun mukaan kuolemia on jo yli 99  000. Yhdysvallat on kuolinluvuissa maailman selkeä ykkönen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja