Kampasimpukkatartaria lohipedillä

Tässä annoksessa makeiden kampasimpukoiden kanssa tarjotaan mausteista kastiketta. Lopputulos on aivan mahtava!

4 alkupala-annosta

  • 150 g lohifilettä ohuina siivuina
  • 300 g hienonnettuja kampasimpukoita
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 5-10 valkopippuria
  • 1 karkeaksi paloiteltu valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa maun mukaan
  • 0,5 rkl sinappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl karkeaksi paloiteltuja kapriksia
  • 1 tl limetin kuorta ohuina tulitikkumaisina suikaleina
  • 2 rkl limetin mehua; tähän määrään tarvitaan noin puolikas limettiä

Varmista että lohi ja kampasimpukat ovat mahdollisimman tuoreita. Kampasimpukoiden ja lohen on oltava yhtä tuoreita ja laadukkaita kuin silloin, kun niitä käytetään sushi-annoksiin. Jos et onnistu löytämään tarpeeksi tuoretta lohta, käytä savustettua lohta.

Jauha korianterin ja sinapin siemenet, pippurit, valkosipulinkynsi ja suola morttelissa. Jätä tahna puolikarkeaksi.

Asettele lohisiivut neljälle tarjoilulautaselle siten, että ne peittävät mahdollisimman suuren alueen lautasesta. Peitä lautaset foliolla ja aseta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat tartar-pihvit.

Sekoita keskikokoisessa kulhossa kampasimpukat, sinappi, kaprikset, oliiviöljy, limetin kuori, limetin mehu ja mausteseos. Sekoita ainekset kääntelemällä.

Aseta kullekin lautaselle lohiviipaleiden päälle keskeltä avoin muotti. Täytä muotti kampasimpukkatartarilla.

Poista muotti varovasti ja tarjoa annos heti.

Lue myös:

    Uusimmat