Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kampasimpukkatartaria lohipedillä

Julkaistu 19.06.2008 11:55

Tässä annoksessa makeiden kampasimpukoiden kanssa tarjotaan mausteista kastiketta. Lopputulos on aivan mahtava!

4 alkupala-annosta

  • 150 g lohifilettä ohuina siivuina
  • 300 g hienonnettuja kampasimpukoita
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 5-10 valkopippuria
  • 1 karkeaksi paloiteltu valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa maun mukaan
  • 0,5 rkl sinappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl karkeaksi paloiteltuja kapriksia
  • 1 tl limetin kuorta ohuina tulitikkumaisina suikaleina
  • 2 rkl limetin mehua; tähän määrään tarvitaan noin puolikas limettiä

Varmista että lohi ja kampasimpukat ovat mahdollisimman tuoreita. Kampasimpukoiden ja lohen on oltava yhtä tuoreita ja laadukkaita kuin silloin, kun niitä käytetään sushi-annoksiin. Jos et onnistu löytämään tarpeeksi tuoretta lohta, käytä savustettua lohta.

Jauha korianterin ja sinapin siemenet, pippurit, valkosipulinkynsi ja suola morttelissa. Jätä tahna puolikarkeaksi.

Asettele lohisiivut neljälle tarjoilulautaselle siten, että ne peittävät mahdollisimman suuren alueen lautasesta. Peitä lautaset foliolla ja aseta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat tartar-pihvit.

Sekoita keskikokoisessa kulhossa kampasimpukat, sinappi, kaprikset, oliiviöljy, limetin kuori, limetin mehu ja mausteseos. Sekoita ainekset kääntelemällä.

Aseta kullekin lautaselle lohiviipaleiden päälle keskeltä avoin muotti. Täytä muotti kampasimpukkatartarilla.

Poista muotti varovasti ja tarjoa annos heti.

Lisää aiheesta:

"Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiöOvatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsausPeppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksiaYhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hittiVolkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannonSuomeen odotetaan ulkomaisen turismin ennätystalvea – globaali trendi jyllää eteenkin Lapissa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • 06:27
    Väsymys

    Ovatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus

  • Eilen20:31
    Seksimyytit

    Peppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksia

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • Eilen15:23
    Volkswagen

    Volkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannon