Kammottava näky paljastaa korona-ahdingon syvyyden Intiassa: Joukoittain ruumiita löytyi hylättynä Gangesjokeen

0:45
Järkyttävää kuvaa Intiasta – koronan uhreiksi epäiltyjä löytyi joukoittain pyhänä pidetyssä Gangesjoessa.

Kymmeniä ihmisruumiita on löytynyt Intiassa Gangesjoen penkereiltä, uutisoi muun muassa The Guardian. Ruumiiden epäillään olevan koronaviruksen uhreja.

Ruumiit löytyivät Koillis-Intiassa sijaitsevien Uttar Pradeshin ja Biharin osavaltioiden rajan lähettyvillä olevasta Chausa-kylästä.

– Olemme ohjeistaneet asianomaisia viranomaisia joko hautaamaan tai polttamaan kaikki ruumiit, paikallisviranomainen Ashok Kumari kertoi The Guardianin mukaan. 

Kumari mainitsi ruumiita olevan neljäkymmentä, mutta jotkut intialaismediat ovat kertoneet ruumiita olevan jopa 100. Paikallisen maistraatin mukaan luku on 48. 

Ruumiit löydettiin Chausa-kylän Gangesjokeen johtavien ghattien eli portaiden läheltä. Ganges on hindulaisille pyhä joki.

Chausan ghattia käytetään sellaisten kuolleiden polttamiseen, jotka eivät ole menehtyneet koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. 

Osa paikallisviranomaisista uskoo ruumiiden päätyneen veteen ghatilta. Osa taas arvioi niiden kulkeneen jokea pitkin jonkin matkaa ja päätyneen lopulta Chausaan.

Ruumiiden kuvaillaan olevan osittain palaneita sekä paisuneita. Paikalliset uskovat ruumiiden päätyneen veteen, koska kuolleiden polttopaikoilla on ruuhkaa tai omaisilla ei ole ollut varaa polttopuihin. 

– Puista on pulaa, joten monet ihmiset tuovat ruumiita tänne, ja kun he ovat tehneet mukhagni-rituaalin, he heittävät ruumiin veteen, Caravanin haastattelema Asha Devi kertoi. 

Mukhagni-rituaalissa ruumis poltetaan. Hindulaisten mukaan ruumiin polttaminen edesauttaa sielun vapautumista ja uudelleensyntymää. Intialaisista noin 80 prosenttia on hindulaisia. 

Korona matkannut kaupungeista kyliin

Kuolleiden arvellaan olleen vedessä 3-4 päivää, kertoo Buxar-piirikunnan viranomainen KK Upadhyay Caravan-lehdelle. 

Intian koronavirustilanne on vaikeutunut nopeasti maaliskuun puolivälistä lähtien. Viimeisen viikon aikana maassa on päivittäin todettu liki 400 000 koronatartuntaa. Viruksen aiheuttamaan tautiin on virallisesti kuollut noin 250 000 intialaista. 

Sekä Intian tartunta- että kuolinlukuja pidetään varsin epäluotettavina, koska maan terveydenhuolto ja infrastruktuuri ovat verrattain heikolla tasolla, eritoten suurkaupunkien ulkopuolella. 

Gangesjoesta löytyneet ruumiit onkin tulkittu merkiksi siitä, että koronavirus on levinnyt Delhin ja Mumbain kaltaisista miljoonakaupungeista myös Intian maaseudulle. Intian väestöstä kaksi kolmasosaa asuu maaseudulla. Koronapandemian aikana lukuisat intialaiset ovat paenneet tautia maaseudulle.

Chausassa pelätään vedessä lojuneiden ruumiiden levittävän koronavirusta joko yleisessä käytössä olevan jokiveden tai eläimien kautta. 

– Kulkukoirat syövät ruumiita, jotka voivat olla koronan uhreja, paikallinen juristi Ashwini Varma kertoi The Hindu -lehdelle


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja