Kamila Valijevan tapaus sai liiton toimimaan – ehdottaa ikärajan nostamista seuraaviin olympialaisiin

2:38
Kamila Valijevan dopingtapauksen käänteitä seurattiin Pekingissä todella tarkkasti.

Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) on ehdottanut, että taitoluistelukilpailujen alaikärajaa nostetaan 15 vuodesta 17 vuoteen ennen vuoden 2026 talviolympialaisia.

Liitto perustelee ikärajan nostamista sillä, että urheilijat selviytyisivät lajin fyysisistä ja psykologisista vaatimuksista. Lajin kattojärjestö toivoo, että alaikärajaa nostetaan asteittain kolmen seuraavan vuoden aikana ennen neljän vuoden päässä siintäviä olympialaisia.

– On ajateltavissa, että alaikäisten urheilijoiden salliminen kilpailuissa saattaa altistaa heidät rasituksille ja riskeille, joiden katsotaan olevan sopimattomia heidän ikäänsä nähden, ISU:n lääketieteellinen komissio kirjoitti ehdotuksessa.

ISU:n lausunnossa todetaan, että kyse ei ole pelkästään fyysisestä rasituksesta, vaan myös henkinen puoli on otettava huomioon.

Ehdotuksen taustalla on Pekingin olympialaisissa suurta kohua herättänyt tapaus, jossa Venäjän Kamila Valijeva oli massiivisen huomion keskipisteenä dopingkäryn takia. Valijeva sai luistella kärystään huolimatta, koska hänen dopingrikkeensä käsittely oli kesken. Nuori venäläinen ei kestänyt valtavia paineita ja murtui lopulta vapaaohjelmassa ja tippui kokonaistuloksissa neljänneksi, vaikka lähti kisaan suurena ennakkosuosikkina.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja