Kalle Rovanperältä kovaa puhetta tallia vaihtavasta Esapekka Lapista – "En epäile sitä hetkeäkään"

Toyotan Kalle Rovanperä palasi joulukuussa takaisin arkeen, kun nuori mies piipahti testaamassa GR Yaris Rally1 -autoa Keski-Suomessa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Ruotsin MM-ralli 9.–12.2.
To:
EK1 klo 19.50 alkaen
Pe: EK:t 2-8 klo 9.20 alkaen
La: EK:t 9-15 klo 8.50 alkaen
Su: EK:t 16-18 klo 7.55 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Seuraavaksi oli vuoro lyhyen joululoman, kunnes tammikuun alussa käynnistyy valmistautuminen kohti uutta kautta. Vuoden ensimmäinen MM-ralli kaasutellaan Monte Carlossa jo tammikuun puolivälin tienoilla.

Ensi vuonna Rovanperällä on mestaruus puolustettavanaan. Voimasuhteet ovat päättyneen kauden jälkeen eläneet, sillä Ott Tänak vaihtoi Hyundailta M-Sport Fordin rattiin ja Esapekka Lappi puolestaan loikkasi Toyotalta Tänakin paikalle Hyundaille.

Rovanperä uskoo, että Lappi nousee tulevalla kaudella jopa haastamaan mestaruudesta. Pieksämäkeläinen pääsee ajamaan täyden kauden Hyundain kalustolla.

– Esapekka ajoi jo tänä vuonna tosi hyvin. Varmasti jos Hyundai sopii näppiin, niin EP on koko kauden mestaruustaistelussa mukana. En epäile sitä hetkeäkään, Rovanperä arvioi MTV Urheilulle.

Pitkästä aikaa jokaisessa WRC-tallissa on ykköskorin kuski. Rovanperä ja Elfyn Evans ovat Toyotan valttikortit, kun taas Thierry Neuville ja Lappi kamppailevat Hyundailla. Neuville on selkeä ykköskuski, kuten myös Fordille siirtynyt Tänak.

– On mielenkiintoista nähdä, millaiseen vauhtiin Ott Fordilla pääsee. En usko, että se on hänelle mikään ongelma, Rovanperä kertoi.

– Ford näytti jo tänä vuonna vauhtia, kun (Sebastien) Loeb oli siellä ajamassa. Tulee varmasti kovaa taistoa, ja autojen erot vähän pienenevät.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja