Kalle Rovanperällä selkeä suunnitelma kiihkeässä mestaruustaistossa – "Kaikki voi kääntyä päälaelleen"

Tämä yllätti Kalle Rovanperän Chilen MM-rallin Shakedownilla 0:37
Tämä yllätti Kalle Rovanperän Chilen MM-rallin Shakedownilla.

Kalle Rovanperällä on edessä tärkeä viikonloppu rallin MM-sarjan mestaruuskamppailun kannalta.

Chilen MM-ralli käynnistyy perjantaina kuudella erikoiskokeella. Toyota-kuljettaja Rovanperällä on MM-sarjassa 33 pisteen etumatka tallitoveriinsa Elfyn Evansiin ennen nopeaa sorakilpailua.

Tämä tarkoittaa sitä, että Rovanperällä on teoreettinen mahdollisuus ratkaista mestaruus hyväkseen jo viikonloppuna. Mutta sauma on erittäin ohut, sillä hänen pitäisi kerätä kisasta 27 pistettä Evansia enemmän. Käytännössä Rovanperän pitäisi siis voittaa kilpailu ja ottaa lisäksi vähintään kaksi lisäpistettä Power Stagelta, ja samalla Evansin pitäisi jäädä kokonaan pisteittä.

Rovanperä ei edes ajattele mestaruuden varmistamista Chilessä – eikä sen enempää voittoa. Suomalaistähdellä on mielessään selkeä suunnitelma.

Haluan ajaa järkevän rallin kuten aina. Tarvitsemme hyvät pisteet. Mutta tietenkin meidän pitää verrata koko ajan Elfyniin. Jos vain saamme häntä enemmän pisteitä, niin sekin on hyvä juttu, Rovanperä kertoi MTV Urheilulle.

Voiton saavuttaminen voi muutenkin olla vaikea tehtävä Rovanperälle, sillä hänen pitää jälleen ajaa ensimmäisenä läpi perjantain erikoiskokeet. Nuotituksen perusteella hallitseva maailmanmestari kärsii lähtöpaikastaan.

Teiden pitäisi sopia hyvin minulle, mutta perjantai on toki iso haaste putsaamisen vuoksi. Teillä on paljon irtosoraa, Rovanperä sanoi.

Tiet eivät välttämättä puhdistu hirveästi Elfynille. Taaempaa tuleville voi sen sijaan olla vaikeaa vastata. Mutta kaikista tärkein asia on se, että pysymme lähekkäin Elfynin kanssa, Rovanperä toisti viikonlopun mantransa.

Rovanperän tilanne on kaikkiaan hyvä ennen kauden kolmea viimeistä osakilpailua. Mutta toisaalta virheisiin ei ole varaa. Jos Rovanperälle tulee Chilestä tulokseksi niin sanottu nollakisa, Evansilla on tilaisuus nousta lähes tasoihin tallikaverinsa kanssa.

Kaikki voi kääntyä päälaelleen yhdessä kisassa. Mutta yritetään ajaa fiksusti kuten tähänkin saakka. Se helpottaa paljon, jos otamme fiksut pisteet kotiin, Rovanperä painotti.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat