Kalle Rovanperä ja Kimi Räikkönen, samasta puusta veistetyt – nuori kuski letkauttaa mestaruussaumasta: "Eipä se miltään ihmeelliseltä tunnu"

10:26
Kalle Rovanperän meno Suomen MM-rallin nopeimmilla erikoiskokeilla nostattaa hiuskarvat pystyyn. Tässä Päijälän EK Toyota-kuskin silmin.

Toyotan Kalle Rovanperä lähtee muhkeassa 94 pisteen johtoasemassa viikonloppuna ajettavaan Belgian MM-ralliin. Nuoren suomalaistähden maailmanmestaruus on liki varma, mutta Rovanperä yrittää pitää jalat vielä tukevasti maan kamaralla.

MAINOS

Koko MM-rallikausi C Moressa!

Uuden-Seelannin ralli 29.9.-2.10.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Teoreettisesti mestaruus voisi varmistua jo sunnuntaina Belgiassa, mutta todennäköisesti ensimmäisiä suomalaisjuhlia rallin MM-sarjassa 20 vuoteen joudutaan odottamaan vielä muutaman kisan verran.

– Aika pieni on mahdollisuus, että täällä ratkeaisi. Ihan turha sitä on vielä miettiä. Toki olisi kiva ratkaista homma mahdollisimman nopeasti ja sitten voisi vain nautiskella loppukauden, Rovanperä jutteli MTV Urheilulle.

– Tässä on kuitenkin vielä aika monta mutkaa ajettavana. Silti lähden hyvillä fiiliksillä kisaan. Viime vuodelta jäi mieleen, että tämä ralli on tosi vaikea. Nyt on vielä kelin suhteen lisää haastetta luvassa.

Rallin avauspäivälle perjantaille on luvassa vesisadetta, mikä voisi tuoda Rovanperälle etulyöntiaseman. MM-sarjan johtajana Rovanperä lähtee ensimmäisenä autona reitille, joten suomalaiskuski pääsee niin sanotusti ”puhtaalle asvaltille”.

– Kyllähän se meitä auttaisi, jos perjantaina sataa vettä. Saataisiin sitä kautta tietä vähän rapaisemmaksi takana tuleville. Ei siitä ainakaan haittaa olisi. Toisaalta toisella lenkillä tilanne on yhtä vaikea kaikille, Rovanperä mietti.

 – Aika samanlaisilla tavoitteilla lähdetään kisaan kuin Suomessa, eli hyvät pisteet ja hyvä tulos kotiin. Jatketaan kautta kohti isompaa tavoitetta.

Rovanperän olemuksessa on jotain samaa kuin F1-mestari Kimi Räikkösessä. Molemmilla suomalaiskuskilla luotto omaan tekemiseen on ollut aina piinkova, eivätkä paineet ole kaksikkoa ikinä hetkauttaneet. Räikkönen tunnetaan varsin lakonisista ja lyhyistä sekä osin koomisistakin kommenteista lehdistölle, ja myös Rovanperä osaa saman jalon taidon.

– Eipä se miltään ihmeelliseltä tunnu. Yritetään ratkaista se itsemme takia mahdollisimman nopeasti, Rovanperä kuittasi toimittajien hehkutukseen ”varmasta” mestaruudesta.

Vaikka Rovanperän mestaruus voisi varmistua jo viikonloppuna Belgiassa, nuorella suomalaiskuskilla ei ole juurikaan tukijoukkoja matkassa Ypresissä.

– En tiedä, mutta luulen, että isä (Harri Rovanperä) on tulossa. Äiti ja kaverit eivät ole tulossa. Niillä ei ole niin kova luotto minuun, Rovanperä letkautti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja