Kalastuslupien myynti keskeytetään neljään koskeen – vesi on liian lämmintä

Suomessa kalastusvälineiden valmistajat pelkäävät “pillidirektiivin” vaikutuksia – kalastustarvikeliike Wobblerin omistaja Timo Mitro pelkää kustannusten nousevan liian suuriksi 2:10
Video: Suomessa kalastusvälineiden valmistajat pelkäävät “pillidirektiivin” vaikutuksia.

Lupamyyntiä ei ole keskeytetty Metsähallituksen kohteissa koskaan aiemmin samasta syystä.

Metsähallitus tiedottaa keskeyttävänsä kalastuslupien myynnin kalastuskohteisiin, joissa veden lämpötila on noussut lohien kannalta kriittiseksi.

Lupamyynti keskeytetään perjantaista alkaen neljässä koskessa: Viitasaaren Keihärinkoskella ja Kolima-Keiteleen koskireitillä, Heinäveden Karvionkoskella ja Kotalan koskilla Virroilla. Metsähallitus tarkkailee tilannetta myös muissa vesistöissä.

Koskien vedet ovat lämmenneet 21 asteeseen, osassa jopa 22 asteeseen. Lisäksi tulevaksi viikoksi on luvattu hellettä, joten vedet lämpenevät entisestään. Lohikalojen kalastusta suositellaan vältettäväksi, kun veden lämpötila nousee yli 20 asteen.

Jo ostettujen lupia ei peruta

Vaikka lupamyynti keskeytetään, Metsähallitus ei peru kohteisiin jo ostettuja kalastuslupia.

Metsähallitus kuitenkin suosittelee, että helteiden jatkuessa kalastus suunnataan lämmintä paremmin sietäviin kalalajeihin, kuten esimerkiksi ahveneen, haukeen ja kuhaan. Kalastajat voivat myös siirtää lupia myöhäisempään ajankohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat