KALAKEITTO

Toimittaja Ari Malmberg
1 sipuli
1 purjon valkoinen osa
1 pieni fenkoli
noin 1 l vettä
noin 1 kg kalanperkeitä tai pikkukaloja
3 dl valkoviiniä
muutama kokonainen mustapippuri
muutama sitruunan viipale
5 kiinteää perunaa
2 porkkanaa
300 g kalafileetä
loraus kermaa
suolaa

1. Kuori sipuli ja leikkaa se paloiksi, halkaise purjo, pese se ja leikkaa se suikaleiksi, leikkaa fenkoli paloiksi. Kuullota kasviksia hetki öljyssä kattilassa.
2. Lisää vesi ja kalanperkeet ja kuumenna kiehuvaksi. Poista pinnelle syntyvä vaahto lusikalla. Mausta valkoviinillä, mustapippurilla ja sitruunalla ja keitä lientä noin 20 minuuttia.
3. Siivilöi liemi ja pane se takaisin kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja mausta se suolalla.
4. Kuori perunat ja porkkanat. Kuutioi peruna pieniksi kuutioiksi ja lisää kuutiot liemeen. Raasta porkkanat ja lisää ne kattilaan.
5. Leikkaa kalafileet annospaloiksi ja lisää ne keittoon kun perunat ja porkkana alkavat olla kypsiä. Lisää samalla myös loraus kermaa. Älä keitä liikaa, jotta kalapalat eivät hajoa.
6. Tarjoa kalakeittoa tuoreen ruisleivän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat