Kala on tunnetusti terveellistä ravintoa. Se sisältää runsaasti sydämen ja verisuonten hyvinvointia edistäviä pehmeitä rasvoja ja on lyömätön luuston kunnolle välttämättömän D-vitamiinin lähteenä. Kalarasvan sisältämät omega-3 -rasvahapot ovat nykytiedon mukaan elintärkeitä myös keskushermoston solukalvojen asianmukaiselle toiminnalle, eivätkä muut rasvahapot pysty niitä tässä tehtävässä korvaamaan. Kun keskushermoston solukalvoilla on omega-3 -rasvahappoja, solut toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä on tärkeää mielenterveyden kannalta. Kala onkin osoittautumassa luonnon omaksi lääkkeeksi masennusta vastaan.
- Tutkimusten mukaan näyttää siltä, että masentuneisuuden esiintyvyys on alhaisempaa maissa, joissa syödään paljon kalaa kuin maissa, joissa kalaa käytetään ravinnoksi vähemmän, kertoo psykiatrian erikoislääkäri, dosentti Antti Tanskanen Kuopion yliopistollisesta sairaalasta. Kalan syönnin ja masentuneisuuden yhteyttä on selvitetty myös Suomessa Pohjois-Savossa tehdyssä kyselytutkimuksessa. Tutkimuksen tulokset osoittivat, että kalaa kaksi kertaa viikossa tai useammin syövillä masennusta esiintyi vähemmän kuin kalaa harvemmin syövillä. Tanskasen mukaan muissa tutkimuksissa on lisäksi havaittu, että mitä vähemmän masennuspotilas saa ravinnosta omega-3 -rasvahappoja, sitä vaikea-asteisempi masennus on.
Kala kahdesti viikossa turvaa rasvahappojen saannin

