Kaksosilla eri isät ja muut erikoiset kaksostarinat

Oddee.com listasi kymmenen erikoisinta kaksostarinaa.

1. Kaksoset erilaisella ihonvärillä

Brittiläinen Kylie Hodgson synnytti vuonna 2005 kaksoset, joista toinen oli täysin valko- ja toinen täysin tummaihoinen. Hodgsonilla itsellään on valkoihoinen äiti ja tummaihoinen isä. Myös hänen miehellään toinen vanhemmista on tumma ja toinen vaalea.

Asiantuntijoiden mukaan Hodgsonin tapaus on äärimmäisen harvinainen, sillä yleensä lapsissa sekoittuu molempien vanhempien ulkonäöllisiä piirteitä.

2. Kaksosilla identtiset elämät

Ohiolaiset kaksoset Jim Lewis ja Jim Springler erotettiin toisistaan heti syntymänsä jälkeen ja adoptoitiin eri perheisiin. Toisistaan tietämättä molemmat perheet nimesivät vasta adoptoimansa poikansa Jimiksi. Sittemmin Jimit opiskelivat tietämättään samaa alaa ja menivät molemmat naimisiin Linda-nimisten naisten kanssa.

Molemmat saivat pojat, jotka he nimesivät lähes samoilla nimillä: toinen sai nimen James Allan ja toinen James Alan. Miehet erosivat sittemmin vaimoistaan ja menivät uudelleen naimisiin, tällä kertaa molemmat Betty-nimisen naisen kanssa. Kaksoset tapasivat toisensa vuonna 1979 39-vuotiaina.

3. Kaksoset synnyttivät kaksoset samana päivänä

Vuonna 2004 kaksikymmentäyksivuotiaat kaksoset Ashlee Spinks ja Andrea Springler synnyttivät kaksospojat samana päivänä Georgiassa, Yhdysvalloissa. Molemmat olivat kuudennella kuukaudella raskaana, kun he saivat tietää toistensa raskauksista. Heillä molemmilla oli laskettu aika samana päivänä.

4. Maailman painavimmat kaksoset

Billy Leon McCrary ja Benny Loyd McCrary pääsivät Guinnessin ennätysten kirjaan maailman painavimpina kaksosina. Painoa heillä oli 328 kg ja 338 kg. North Carolinassa kasvaneet kaksospojat niittivät mainetta stunt-miehinä.

5. Yli 100-vuotiaat kaksoset

Japanilaiset Gin ja Kin syntyivät vuonna 1892 Nagoyassa. Identtiset kaksoset juhlivat 100-vuotispäiviään 90-luvun alussa ja elivät sittemmin 107- ja 108-vuotiaiksi.

6. Pituusero yli 70 senttimetriä

Hussain Bisadin ja hänen kaksossiskonsa Khardran välinen pituusero on peräti 71 senttimetriä. Hussainilla on pituutta 240 cm ja Khardralla 167 cm.

7. Lapsena erotetut kaksoset kohtasivat sattumalta eri maassa

Meksikossa syntyneet kaksoset Tamara Rabi ja Adriana Scott erotettiin toisistaan heti syntymänsä jälkeen. 20 vuotta myöhemmin tytöt kohtasivat toisensa sattumalta Yhdysvalloissa yliopistossa. Tytöt saivat vihiä toisistaan, kun kanssaopiskelijat alkoivat sekoittaa heidät toisiinsa.

8. Kaksoset syntyivät eri vuosina

Romanialaiset Catalin ja Valentin syntyivät eri vuosina. Catalin syntyi kaksi kuukautta etuajassa joulukuussa, mutta lääkärit onnistuivat viivyttämään toisen lapsen syntymää. Lopulta Valentin syntyi täysiaikaisena vasta seuraavan vuoden helmikuussa.

9. Kaksosia syytettiin samasta rikoksesta

Kaufhaus des Westensissä tapahtuneen miljoonien dollarien koruryöstön jäljille päästiin rikollisen jättämän DNA:n avulla. Pian kävi kuitenkin ilmi, että mahdollisia ryöstäjiä oli kaksi: identtiset kaksoset. Kaksosia uhkasi jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistus, mutta lopulta syyte kumottiin, sillä poliisilla ei ollut mitään todisteita siitä, kumpi kaksosista oli ollut mukana ryöstössä ja kumpi oli syytön.

10. Kaksoset eri isillä

Wilma ja Willem Stuart saivat sairaalan virheen takia kaksoset, joilla on eri isät. Koeputkihedelmöityksessä tapahtuneen virheen seurauksena Wilma alkoi odottaa kaksosia, jotka paljastuivat synnyttyään ihonväriltään täysin toistensa vastakohdiksi. DNA-testit paljastivat, että toisella pojista oli eri isä.

Lähde: oddee.com

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja