Mainos

Kaksintaistelussa: Päivi Räsänen pitää arvoistaan kiinni

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen tunnetaan suorasanaisena poliitikkona, joka herättää ristiriitoja niin puolesta kuin vastaan, viime vuosina ennen kaikkea vastaan. 

Räsäsen kommentit muun muassa homoseksuaalien oikeuksista tai Raamatun seuraamisesta ennen lakia ovat nostattaneet eromyrskyjä evankelisluterilaisesta kirkosta.

Osa kristillisdemokraateistakin olisi vaihtunut jo Räsäsen - viime kesän eurovaaleissa hyvin menestyneeseen Sari Essayahiin.

- Tietenkin se, että hän on pitänyt tiukasti puolueen arvoista kiinni, on ollut äärimmäisen hyvä ja puolueväki on sitä arvostanut, kansanedustaehdokas Sari Essayah kommentoi nyt.

Ystävä kuvaa häntä rohkeaksi ja ahkeraksi.

- Hän ei jotenkin pelkää sitä, mitä ihmiset ajattelevat tai miten ihmiset reagoivat siihen, mitä hän sanoo. Hän on aina uskaltanut sanoa, mitä hän ajattelee ja mihin hän uskoo. Jos hän johonkin ryhtyy, hän tekee sen täysillä, Räsäsen ystävä Heini Mäkilä kertoo.

Räsänen nousi sisäministeriksi 2011, kun laajaan sixpack-hallitukseen tarvittiin mukaan pienetkin puolueet. Räsänen olikin lopulta ainoa puoluejohtaja, joka istui hallituksessa loppuun asti.

Ministerin tehtävässään Räsänen on saanut kehuja johdonmukaisuudesta ja yksi harvoista hallituksen läpiviedyistä uudistuksista olikin sisäministeriön alainen poliisin hallintorakenneuudistus.

Räsänen saa jännittää puolueen vaalituloksen lisäksi myös omaa menestystään, sillä KD:n ainoa paikka Hämeestä voi olla vaarassa. 

Vuonna 1995 eduskuntaan noussut Päivi Räsänen on johtanut Kristillisdemokraatteja reilut kymmenen vuotta.  

- Yhteisiä kompromisseja on tehty hallituksessa, väitän, että osaan tehdä niitä. Luovuttamattomista asioista en anna periksi, Räsänen totesi katsoessaan ja kuunnellessaan kommentteja itsestään.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja