Mainos

Kaksimieliset vitsit ja halailut koettu häiritsevinä – Mitro Revosta yhteydenottoja jo 1990-luvulla

Isä Mitro Repo on noussut otsikoihin useasti, ja monesti epäsopivan käytöksen vuoksi. Sopimaton käytös oli syynä myös tänään uutisoituihin Revon potkuihin Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta. Toiseksi syyksi oli nimetty luottamuksen puute.

Mitro Revon käytöksestä uutisoitiin laajemmin edellisen kerran vuonna 2013. Tuolloin Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen kertoi Ilta-Sanomille, että Revon toiminnasta on tullut yhteydenottoja tämän toimiessa pappina aina 1990-luvulta saakka.

Salmisen mukaan ihmisiä ovat häirinneet kaksimieliset vitsit ja huomautukset sekä käden kietominen tunnustajan ympärille synnintunnustustilanteessa.

Iltalehden haastatteleman naispoliitikon mukaan Repo puhui muutama vuosi sitten törkeyksiä luennoidessaan aiheesta "Toisen ihmisen kohtaaminen".

– Minä olen ihan viaton ja selibaatissa ja minulla on tämä kaapukin, mutta kyllähän te leidit tiedätte, että täältä pesisi, olisi patukkaa tarjolla, kuvailee naispoliitikko Revon puhetta Iltalehdelle.

2:11

Ahdistelupaljastus europarlamentissa

Ortodoksipastori Mitro Repo valittiin yli 70 000 äänen vyöryllä Euroopan parlamenttiin SDP:n sitoutumattomana ehdokkaana vuonna 2009. Hän sai tuolloin kaikista europarlamenttiehdokkaista kolmanneksi eniten ääniä.

Toivottiinpa Revosta demarien joukossa vuonna 2011 jopa presidenttiehdokasta. Kuitenkin saman vuoden lopussa Revon julkisuuskuva koki kovan kolauksen.

Marraskuussa 2011 Ylen A-studio raportoi, että kolmetoista EU-parlamentissa työskentelevää ihmistä on sanonut pitävänsä Revon käyttäytymistä naisia kohtaan tavalla tai toisella sopimattomana.

Seuraavissa EU-parlamenttivaaleissa vuonna 2014 Repo sai enää alle 9 000 ääntä ja putosi paikaltaan.

"Työnantajan luottamus on mennyt"

MTV:n haastatteleman seurakuntalaisen mukaan Revon politiikkaan meno tuohdutti seurakunnassa joitakin, sillä sitä ei nähty pastorille sopivana.

Mitro Repo sai potkut heinäkuun lopussa sopimattoman käytöksen ja toistuvien työntekoon liittyvien ongelmien vuoksi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

– Työnantaja ei lähde kenenkään työntekijän työsuhteesta kertomaan yksityiskohtia, mutta seurakunnan työyhteisön sisältä on tullut palautetta käytöksestä, joka on toistuvasti ei-toivottua. Lisäksi on työntekoon liittyviä ongelmia, ja näiden syiden perusteella työnantajalta on luottamus mennyt, kertoi työsuhteen päättymistä esittänyt kirkkoherra Markku Salminen Radio Novan haastattelussa tänään aamulla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.