Mainos

Mitro Revon käytöksestä tulvii mediaan uusia tarinoita - puolustajiakin löytyy

SDP:n europarlamentaarikon Mitro Revon käytös herättää yhä keskustelua eri tiedotusvälineissä.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen kertoo tänään Ilta-Sanomille, että Revon toiminnasta on tullut yhteydenottoja tämän toimiessa pappina aina 1990-luvulta saakka. Salmisen mukaan ihmisiä ovat häirinneet kaksimieliset vitsit ja huomautukset sekä käden kietominen tunnustajan ympärille synnintunnustustilanteessa.

Iltalehden haastatteleman naispoliitikon mukaan Repo puhui muutama vuosi sitten törkeyksiä luennoidessaan aiheesta "Toisen ihmisen kohtaaminen".

– Minä olen ihan viaton ja selibaatissa ja minulla on tämä kaapukin, mutta kyllähän te leidit tiedätte, että täältä pesisi, olisi patukkaa tarjolla, kuvailee naispoliitikko Revon puhetta Iltalehdelle.

Iltalehti on saanut tapauksesta nyt myös uusia yhteydenottoja.

Helsingin Sanomien haastattelemien lähteiden mukaan Revon käytös europarlamentissa olisi ollut pääosin vaivaannuttavaa naisten fyysisen kauneuden ylistämistä.

Hassi HS:lle: Repo asetettu kohtuuttomaan asemaan

Mitro Repo pyysi eilen tiedotteessa anteeksi "kaikilta niiltä, joille hän on tahtomattaan aiheuttanut mielipahaa tai jotka ovat kokeneet tulleensa loukatuksi".

Kohu liittyy A-studio-ohjelman keskiviikkoiseen ohjelmaan, jossa kolmetoista EU-parlamentissa työskentelevää naista kertoi pitävänsä Revon käyttäytymistä naisia kohtaan sopimattomana.

Mitro Revolle ja hänen tyylilleen on löytynyt myös ymmärrystä. Esimerkiksi Ilta-Sanomissa häntä puolustavat muusikko Muska Babitzin ja MTV3:n Huomenta Suomen juontaja Lauri Karhuvaara.

Helsingin Sanomien haastattelema europarlamentaarikko Satu Hassi toteaa, että ortodoksikirkko on asettanut Revon kohtuuttomaan asemaan.

– Uskon, että Revon elämäntilanne on siinä mielessä vaikea, että häneltä on viety pappisoikeudet siksi aikaa kun hän on parlamentissa, mutta on epäselvää, voiko hän saada oikeudet takaisin. Mikä tarkoittaa, että häntä sitoo selibaattilupaus, Hassi kertoo HS:lle.

SDP:n johdon mukaan tapaus on nyt käsitelty anteeksipyynnöllä. Sosialidemokraattisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat Suomen ja Euroopan tasolta ovat vaatineet väitteiden tutkimista perinpohjaisesti ja Revon erottamista, mikäli ne pitävät paikkaansa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.