Kaksi taloa tuhoutui Lempäälässä: Yksi tulipalo saattoi alkaa isosta kannabiskasvattamosta, toista epäillään tahallaan sytytetyksi

Sunnuntaina ja maanantain välisenä yönä sekä varhain maanantaiaamuna Lempäälässä syttyi kaksi erillistä tulipaloa, joiden tutkinta on nyt siirtynyt Sisä-Suomen poliisin vastuulle.

Pelastuslaitos sai puoli yhden jälkeen yöllä ilmoituksen Syrjätiellä sijaitsevan omakotitalon palosta. Sisä-Suomen poliisin mukaan noin sataneliöisessä talossa on ollut suuri kannabiskasvattamo.

Palonsyyntutkinnassa ilmeni nopeasti, että tulipalon epäillään syttyneen laittomasta huumausaineiden kasvatustoiminnasta ja kasvatukseen käytetystä sähkötekniikasta.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä huumausainerikoksena ja yleisvaaran tuottamisena. Poliisi on ottanut rikoksesta epäiltynä kiinni yhden 80-luvulla syntyneen miehen.

Vuokrattuna ollut omakotitalo tuhoutui palossa täysin. Talossa ei ollut paljon syttymishetkellä asukkaita.

Toista paloa epäillään tahallaan sytytetyksi

Puoli seitsemän aikaan pelastuslaitos sai toisen ilmoituksen Lempäälästä, kun noin kilometrin päässä edellisestä palopaikasta roihusi kolmekerroksinen puutalo.

Pelastuslaitoksen yksiköitä sekä poliisi kiirehtivät Monttutiellä sijaitsevalle palopaikalle suoraan edelliseltä palopaikalta Syrjätieltä.

Rakennus tuhoutui palossa pahoin ja poliisin mukaan tulipaloa on syytä epäillä tahallaan sytytetyksi.

Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön epäiltynä tuhotyöstä, mutta ei tässä vaiheessa avaa tarkemmin kiinniotetun tietoja.

Vaikka tulipalot sattuivat lähellä toisiaan ja melko samaan ajankohtana, niin poliisi ei tässä vaiheessa epäile palojen liittyvän toisiinsa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja