Kaksi poliisia kuoli ja kolme siviiliä loukkaantui pommi-iskussa Kairossa – räjähdys tapahtui turistien suosimalla alueella

Tienvarsipommi osui turistibussiin Egyptin Gizassa – ainakin kaksi kuolonuhria 1:04
Joulukuussa kolme vietnamilaisturistia sekä heidän egyptiläinen oppaansa kuoli tienvarsipommiin.

Pommi räjähti, kun poliisit saivat militantin kiinni. Räjähdyksessä loukkaantui kolme sivullista.

Kaksi poliisia kuoli ja ainakin kolme siviiliä loukkaantui, kun pommi räjähti Egyptin pääkaupungissa Kairossa maanantaina, kertoo uutistoimisto Reuters. Myös militantti, jonka hallussa pommi oli, menehtyi.

Egyptin sisäministeriön mukaan poliisit jahtasivat syyllistä perjantaina tapahtuneeseen poliiseihin kohdistuneeseen iskuyritykseen. Miehen hallussa ollut pommi räjähti, kun hänet otettiin kiinni.

Räjähdys tapahtui lähellä Al Azharin moskeijaa. Alue on tunnettu ruuhkaisista markkinoistaan ja on turistien suosiossa. Militanttien iskut Kairon alueella ovat melko harvinaisia. Kuitenkin joulukuussa kolme vietnamilaisturistia sekä heidän egyptiläinen oppaansa kuoli tienvarsipommiin.

Maan armeijan mukaan 15 sotilasta sekä seitsemän militanttia kuoli yhteenotossa lauantaina. Egyptin turvallisuusjoukot ovat vastustaneet islamistimilitantteja viimeisen vuoden ajan erityisesti Siinain niemimaalla.

Lue myös:

    Uusimmat