Mainos

Kaksi nuorta kuoli festivaaleilla Britanniassa – alueella oli varoitettu poikkeuksellisen voimakkaasta huumeesta

Kaksi noin 20-vuotiasta festivaalivierasta on kuollut musiikkitapahtumassa Portsmouthissa Britanniassa. Lisäksi yksi on kriittisessä tilassa.

Asiasta uutisoi muun muassa yleisradioyhtiö BBC.

Tapaus sattui Portsmouth Mutiny Festival -nimisessä tapahtumassa eilisiltana.

Poliisi oli hälytetty paikalle naisen sairastuttua noin kello 19. Mies löydettiin lyyhistyneenä 20 minuuttia myöhemmin. Molemmat vietiin sairaalaan, jossa he myöhemmin kuolivat.

Kuolleet olivat 18-vuotias nainen ja 20-vuotias mies. Lisäksi 15 muuta on BBC:n mukaan tarvinnut hoitoa. Kaksi sairastunutta on sairaalassa.

Kuolemat eivät poliisin mukaan liity toisiinsa. Poliisi ei myöskään epäile tapauksessa rikosta. Kuolemiin johtaneita tapahtumia kuitenkin tutkitaan.

Tapahtuman järjestäjät kertovat tapahtuman nettisivuilla peruvansa festivaalin tältä päivältä turvallisuussyistä. Järjestäjät pitivät tapausta äärimmäisen surullisena.

– Kunnioittaakseemme menehtyneiden muistoa olemme päättäneet olla jatkamatta tapahtumaa. Kuten voitte kuvitella, päätös ei ollut helppo. Teimme sen yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa, lausunnossa todettiin.


A Queen Alexandra -sairaalan edustaja kertoi BBC:n mukaan, että joidenkin sairastuneiden oireet muistuttivat huumeiden aiheuttamia oireita.

Aiemmin festivaalilla oli varoitettu tapahtuman vieraita huumeista. Varoituksen mukaan liikkeellä oli ollut vaarallisen voimakasta tai ”huonoa erää ainetta".

Hampshiren poliisi vaati viime vuonna tapahtumaan ikärajan festivaalilla sattuneiden tappeluiden, huumeiden käytön ja seksuaalisen häirinnän takia.

Festivaalille odotettiin tänä viikonloppuna kaikkiaan 30 000 vierasta. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2013 asti.

Suomessa tapauksesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.