Kuolonuhreja vaatineesta festivaalitungoksesta käynnistettiin rikostutkinta – Liikkuiko Travis Scottin yleisössä piikkihuumaaja?

Yhdysvaltain Texasissa poliisi tutkii, liittyivätkö huumausaineet mahdollisesti räppäri Travis Scottin tähdittämällä festivaalilla tapahtuneisiin kuolemiin.

Perjantaina kahdeksan ihmistä sai surmansa Houstonissa järjestetyllä Astroworld-festivaalilla, kun noin 50 000 ihmisen joukko oli työntynyt kohti esiintymislavaa.

Lisäksi satoja ihmisiä loukkaantui ja 25 joutui sairaalaan. Kuolonuhrit ovat olleet 14–27-vuotiaita. 

Illan tapahtumista on noussut esiin uusia yksityiskohtia, minkä johdosta Houstonin poliisi on aloittanut rikostutkinnan.

Liikkuiko yleisössä muita huumannut henkilö?

Saamiensa havaintojen perusteella poliisi arvioi mahdollisuutta siitä, että yleisössä olisi liikkunut muita ihmisiä huumannut henkilö.

Poliisipäällikkö Troy Finner kertoo, että tapahtumassa työskennellyt järjestyksenvalvoja oli kertonut tunteneensa niskassaan pistoksen tarttuessaan konserttikävijään yleisössä.

Järjestyksenvalvoja oli mennyt tajuttomaksi ja hänet oli elvytetty naloksonilla, joka on vasta-aine opioidien yliannostukseen. Lääkintähenkilökunnan raportin mukaan miehen niskassa näytti olleen pistosta muistuttava jälki.

Finnerin mukaan poliisi selvittää perin pohjin, voiko väitetyllä piikityksellä olla tekemistä festivaalille puhjenneen kaaoksen kanssa.

"Täysin murtunut" Travis Scott pyytää vinkkejä

Astroworld-festivaalin päätähti Travis Scott on sosiaalisessa mediassa julkaisemallaan videolla kehottanut toimittamaan virkavallalle mahdollista tietoa konsertin traagisiin tapahtumiin liittyen.

Rap-artisti kertoo videolla olevansa täysin murtunut.

– Yritämme saada yhteyden menehtyneiden omaisiin, jotta voisimme auttaa ihmisiä näinä vaikeina aikoina, Scott sanoi.

Scott oli keskeyttänyt esityksensä useamman kerran, kun hän näki ihmisten joutuneen puristuksiin lavan edessä. 

Viranomaiset odottavat yhä kuolonuhrien ruumiinavausten tuloksia selvittääkseen heidän kuolinsyynsä. Ainakin osa uhreista oli talloutunut yleisön tungoksessa.

Sekä festivaali että Scott ovat ilmoittaneet toimivansa yhteistyössä viranomaisten kanssa saadakseen selvyyden konsertin tapahtumista. Perjantain tragedian tiimoilta lauantaina festivaalia ei jatkettu.

Lähteet: Uutistoimisto Reuters, BBC

Katso video – Tämä kaikki festivaalitungoksesta tiedetään:

Kuolonuhreja vaatineesta festivaalitungoksesta käynnistettiin rikostutkinta Yhdysvalloissa – tämä tiedetään nyt 5:15

Lue myös:

    Uusimmat