Kaksi McDonald’sin työntekijää kuoli saatuaan sähköiskun työvuoronsa aikana – menehtyneet 18- ja 19-vuotiaat säästivät rahaa opiskeluihinsa

Kaksi Liman McDonald’sin työntekijää on kuollut saatuaan sähköiskun työvuoronsa aikana, uutisoi The Guardian. Murheellinen työtapaturma on saanut aikaan jättiprotestit ja pikaruokaketju on päätynyt sulkemaan kaikki Perussa sijaitsevat ravintolansa kahdeksi päiväksi.

Alexandra Porras, 19, ja Gabriel Campos, 18, työskentelivät McDonald’sissa säästääkseen rahaa opiskeluihinsa.

Nuorten hengen vaatinut työtapaturma sattui sunnuntaina, kun Porras ja Campos olivat siivoamassa ravintolan keittiötä.

Poliisin mukaan Porras työskenteli juoma-automaatin parissa ja sai sähköiskun. Campos yritti auttaa häntä ja sai myös sähköiskun.

Molemmat olivat menehtyneet, kun pelastushenkilökunta saapui paikan päälle.

Huonolla tolalla oleva työturvallisuus on herättänyt Perussa huolta aiemminkin ja moni perulainen työskentelee epämääräisissä oloissa puutteellisten työturvallisuusmääräysten alla.

McDonald’sin Perun edustaja Arcos Dorados toteaa, että yhtiö on "selvittämässä perinpohjin, mitä tapahtui" ja tekee kaikkensa, että tapaus saadaan selvitettyä.

Yhtiö pahoitteli asiaa Twitter -tilillään ja ilmoitti sulkevansa ravintolat osoittaakseen myötätuntonsa turmassa kuolleille nuorille.

Paikalliset kaupungin työntekijät ja palomiehet kuitenkin valittelivat medialle, ettei heitä päästetty ravintolaan sisälle tutkimaan tapahtunutta onnettomuutta.

Mikäli McDonal’s todetaan syylliseksi tapaturmaan, ruokaketjua odottaa noin 50 000 euron sakko.

Porrasin äiti sanoi paikallisen TV-kanavan haastattelussa, että hänen tyttärensä oli jo aiemmin valittanut McDonald’sin siivouspuolen pitkistä työvuoroista ja huonosta työturvallisuudesta. Siivoojille ei ollut tarjolla esimerkiksi työhanskoja tai saappaita.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja