Mainos

Kaksi maailmaa kalliolaisyksiössä

Sisustaja Teuvo Loman on asunut kumppaninsa kanssa uudessa kodissaan vasta kuukauden päivät. Pieni asunto on mielenkiintoinen sekoitus rohkeita värejä ja maanläheistä tunnelmaa.

Teuvo ja avomies Niko Helenius ostivat 31-neliöisen yksiönsä kaksi kuukautta sitten. Parin varsinainen asunto sai remonttituomion, jonka jälkeen se myydään. Uusi koti sijaitsee Helsingin Kalliossa, Fleminginkadulla. Asuinratkaisu on väliaikainen, vaikka kaunis asunto houkuttaa pariskuntaa viipymään pidempäänkin.

Pieneen ja kauniisti remontoituun yksiöön mahtuu kaksi ihmistä hyvin. Keskusta-asunnosta Teuvo ja Niko ovat muokanneet pienen tukikohdan, jossa paljon matkustava pari voi rauhoittua matkojensa välillä. Remontin yhteydessä kodissa pistettiin uusiksi lähes kaikki. Nyt eteiskäytävän, olohuoneen, avokeittiön ja makuualkovin käsittävä asunto huokuu kodikkuutta. Se on mielenkiintoinen kokonaisuus räikeitä värejä ja rohkeita valintoja sekä maanläheisiä sävyjä ja rauhallista tunnelmaa.

Teuvolle suuri osa uuden kodin viehätystä olivat ensi näkemältä sitä ympäröivät maisemat. Ikkunoista avautuva kaunis puistonäkymä on harvinaista herkkua Helsingin keskusta-asutukselle. Tärkeää asunnonvalinnassa oli myös, että taloyhtiön kaikki suuret remontit on hoidettu viime vuosien aikana.

Asunnon pitää herättää huomiota

Asunnon remontoinnin Teuvo ja Niko toteuttivat itse, molempien visioiden pohjalta. Huomiota herättäviin väreihin ja omaperäisiin sisustuselementteihin viehtynyt Teuvo loihti olohuoneesta kirkkaan turkoosinsinisen. Kirkasväristä seinää koristaa lahjaksi saatu maalaus, jonka värit sopivat sattumalta täydellisesti kodin väritykseen.

Lattia on tummaa laminaattia ja sitä koristaa näyttävä seeprannahka. Olohuonemaisuutta pienessä oleskelutilassa korostaa vaalea sohva, joka on Teuvon uusin löytö. Lähes 3000 euron sohva löytyi 250 euron hinnalla mallikappaleiden poistomyynnistä. Hauskoja yksityiskohtia ovat valkoinen televisio sekä Teuvon ystävän Markku Joutsenen silkkipaperille vedostama valokuva. Persoonallinen teos on Helena Suhosen lahja Teuvolle.

Kirkkaiden värien teema jatkuu avokeittiöön, jonka hallitseva väri on limenvihreä. Keittiön ja olohuoneen välistä kaadettiin remontin yhteydessä seinä, jolloin pieneen yksiöön saatiin paljon avaruutta. Lopulta avokeittiössä uusittiin lähes kaikki. Kaasuhella sai lähteä, samoin kaapistot ja tasot. Puisen keittiötason Teuvo on rakentanut itse. Lasihylly puolestaan on Nikon suunnittelema. Vihreyttä nurkkauksessa rikkoo musta komeronovi, jonka väritys oli myös tummiin sävyihin mieltyneen Nikon idea.

Unelmana kattohuoneisto

Toinen puoli asunnosta noudattelee väreiltään Nikon makua. Alkovi on maalattu maitokahvin sävyllä, päiväpeite, tyynyt ja verhot ovat tummaa ruskeaa. Samoin on eteisen laita. Teuvo ja Niko ovat ylpeitä, että heidän kodistaan löytää kaksi eri maailmaa riippuen siitä, mistä kulmasta sitä tarkastelee.

Teuvolle tärkeää kotona ovat hyvät materiaalit ja se näkyy koko asunnossa. Männynvärinen lastulevypöytä olohuoneessa on väliaikaisratkaisu, sen sijaan muuten materiaalit ovat luonnollisia: silkkiä, nahkaa ja puuta.

Pientä pintaremonttia -ohjelmassa sisustava Teuvo on ohjelman myötä saanut valtavan työtarjousten tulvan. Siitä huolimatta hän jaksaa sisustaa intohimoisesti myös omaa kotiaan. Erityisen rakasta on nikkarointi, ompeleminen ja rakentaminen, jotta kodin sisustuselementit ovat mahdollisimman uniikkeja. Työ on siis näkyvästi läsnä myös Teuvon kodissa ja tämän vuoksi hän haaveileekin tulevaisuudessa omasta työhuoneesta.

Muille suunnitelmia tehdessään Teuvo löytää ja keksii jatkuvasti uutta, jonka vuoksi omaakin kotia tekisi mieli laittaa koko ajan uuteen uskoon. Vaikka oma koti onkin tällä hetkellä täydellinen ja laitettu juuri parin halujen mukaiseksi, ei koskaan tiedä, milloin jotain haluaisi taas muuttaa.

Parin unelmakoti ainakin on valmiiksi mietittynä: valoisa kattohuoneisto, jossa olisi paljon rosoisia pintoja ja valoa.

Teksti ja kuvat: Noora Koski

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.