6- ja 10-vuotiaat kuolivat rajussa tulipalossa Raahessa – edes palomiesten nopea saapuminen ei pelastanut lapsia

Pohjois-Pohjanmaalla Raahen Pattijoella on kuollut kaksi lasta rivitalopalossa. Asiasta kertoo poliisi. Lapset olivat iältään kuusi ja kymmenen vuotta. 

Päivystävä palomestari Marko Talus kertoo, että paikalta kuljetettiin kaksi loukkaantunutta sairaalahoitoon. Talus sanoo, että heidän kunnostaan ei ole tietoa. Poliisi kertoi aiemmin, että palavasta asunnosta pelastautuivat perheen isä ja yksi lapsi.

– Yksikerroksiseen rivitaloon kuului kaikkiaan neljä asuntoa. Muissa asunnoissa olleet ihmiset pääsivät pelastautumaan. Heitä oli kaikkiaan viisi, Talus kertoo.

Poliisin mukaan rivitalo tuhoutui täysin. Talus sanoo, että vielä ei ole tietoa palon syttymissyystä tai siitä, mistä päin taloa palo on alkanut. 


Palo syttyi puoliltaöin

Palo syttyi poliisin mukaan puolenyön jälkeen. Pelastuslaitos sai hälytyksen kaksikymmentä vaille yksi. Pelastuslaitoksen saavuttua paikalle tulipalo oli levinnyt lähes koko rakennukseen. 

Rivitalo sijaitsee taajama-alueella Järventöläntiellä. Talus kertoo, että hätäkeskukseen tuli palosta useita ilmoituksia. Ensimmäinen tuli todennäköisesti viereisestä talosta. 

– Iso tulipalo herättää useamman huomion, joten silloin tulee usein monta hälytystä. 

Poliisi ja paloviranomaiset selvittävät palon syttymissyytä.  

Paikalla oli viisi sammutusyksikköä, kolme tukiyksikköä ja johtoauto. Sammutushenkilöstöä oli kaikkiaan parikymmentä.  

Rivitalo sijaitsee paloasemalta noin viiden kilometrin päässä. 

– Kohde saavutettiin todella nopeasti hälytyksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat