Kaksi kuoli tasoristeysturmassa – MTV Uutiset Paltamossa: "Kuului hirvittävä pamaus, mutta ei junan äänimerkkiä"

1:20
Tältä näytti turmapaikalla Paltamossa.

Paltamossa Kainuussa tapahtui tänä aamuna tasoristeysonnettomuus, jossa kuoli kaksi ihmistä. Kuopiosta Rovaniemelle matkalla ollut intercityjuna 711 ja henkilöauto törmäsivät toisiinsa Lepikon tasoristeyksessä.

MTV Uutisten avustaja Ari Kettunen kävi turmapaikalla pari tuntia onnettomuuden jälkeen. Hän kuvailee näkyvyyttä vartioimattomassa tasoristeyksessä huonoksi.

– Ajotie kaartaa mutkan takaa. Vaarallisen näköinen risteys, jossa ei ole mitään puomeja. Siitä pääsee ajamaan suoraan junan eteen.

Lepikon tasoristeyksessä ei ole turvalaitetta eli se on niin sanottu vartioimaton tasoristeys. Paikalla on tienkäyttäjiä varten ainoastaan stop-merkit. Kettunen arvelee, ettei henkilöauto ollut pysähtynyt ennen tasoristeystä stop-merkistä huolimatta.

– Tasoristeyksessä on stop-merkki, mutta jos siihen ei pysähdy, näkyvyys vasemmalle on huono. Siinä on puita edessä ja puissa on reilusti lehtiä. Talvella näkyvyys on varmasti parempi kuin kesällä, Kettunen sanoo.

Tasoristeys on poistumassa ensi vuoden aikana kokonaan käytöstä.

Ei äänimerkkiä

Kettunen jututti muutamaa paikallista, jotka asuvat noin sadan metrin päässä onnettomuuspaikalta.

– He olivat kuulleet hirvittävän pamauksen, minkä jälkeen juna oli pysähtynyt. Merkillistä tilanteessa oli se, etteivät paikalliset kuulleet lainkaan junan äänimerkkiä.

– Ilmeisesti veturinkuljettaja ei siis huomannut autoa eikä sen takia ehtinyt soittaa torvea, mutta toki tämä on vain spekulaatiota, Kettunen kommentoi.

Paikalliset eivät Kettusen mukaan tunnistaneet junan kanssa törmännyttä autoa, mikä voisi viitata siihen, etteivät vainajat olleet Paltamosta kotoisin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja