Kaivopuiston lentonäytös järjestetään tänä vuonna pahenevassa koronatilanteessa – tapahtumajohtaja: "Ei tarvitse pakkautua Kaivopuistoon, se on jopa toive"

"Kuin kesälomalla kävisi saunassa puolitoista tuntia"– kokenut lentäjä istutti MTV:n toimittajan hävittäjän ohjaamoon 5:20
Katso video: Kokenut lentäjä istutti MTV:n toimittajan hävittäjän ohjaamoon

Helsingissä järjestetään tänään suuri Kaivopuiston lentonäytös. Kaivari 21 -yleisötapahtumaa lykättiin kesäkuun alkupuolelta elokuulle koronatilanteen takia.

Suomen päivittäiset koronatartunnat ovat kuitenkin nousseet nyt moninkertaisiksi alkuperäiseen näytösajankohtaan verrattuna: 11. kesäkuuta tartuntoja kirjattiin THL:n mukaan koko maassa vain 70 kappaletta, mutta viime päivinä tartuntoja on kirjattu yli 700 päivässä.

– Jälkikäteen voi viisastella, että silloin (kesäkuussa) taisi olla koko maassa uudet tautitapaukset lähes minimissä, mutta onhan tässä rokotusaste noussut sen jälkeen. Se on aika isokin plussa tässä, tapahtumajohtaja Markku Kyyrönen sanoo STT:lle.

Toisaalta tilaakin on käytössä paljon, koska lentonäytös kuuluu ja näkyy laajalle alueelle.

–  Ei tarvitse pakkautua Kaivopuistoon, se on jopa toive -- Esiintymislavan eteen ei ole tarvetta mennä, kun esiintymislava on taivaalla, Kyyrönen muistuttaa.

Järjestyksenvalvojien avulla yleisöä pyritään hänen mukaansa ohjaamaa väljemmin vyöhykkeisiin, ettei pahoja ruuhkautumisia syntyisi.

Lisäksi esimerkiksi maanäyttelyn näyttelytelttoihin pääsyä valvotaan eikä sisään ole käytännössä asiaa kuin maskien kanssa.


Lue myös:

    Uusimmat