Kaivoon pudonneen 5-vuotiaan Rayanin surullinen kohtalo järkyttää Marokossa: ”Nostakaa minut ylös”

Viisi päivää kaivossa jumissa olleen pojan pelastusoperaatio lähenee loppua Marokossa – näin lapsi on yritetty saada turvaan 1:26
Näin kaivoon pudonnutta Rayania yritettiin pelastaa.

Pohjois-Marokossa kaivoon pudonnut 5-vuotias poika menehtyi ennen kuin hänet ehdittiin pelastaa. 

Pelastusoperaatio oli kestänyt useiden päivien ajan. Rayan Awram putosi kaivoon tiistaina ja pelastajat pääsivät hänen luokseen myöhään lauantaina. Tuolloin poika oli jo menehtynyt. Vielä perjantaina pojan oli kerrottu olevan elossa.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että pelastustyöntekijöiden lisäksi paikalle oli saapunut satoja ihmisiä. Marokon kuningas Muhammad VI on lähettänyt pojan vanhemmille surunvalittelunsa.

Hankala pelastusoperaatio

Pelastusoperaatio oli erittäin vaikea, sillä kaivo on yläosastaan vain 45 senttimetriä leveä. Pohjalle oli matkaa peräti 32 metriä. Pelastajilla ei ollut mahdollisuutta päästä pojan luo suoraan tätä kautta.

Kaivo sijaitsee lisäksi vuoristoisella alueella, jossa on talvisin pistävän kylmää. Pelastajat yrittivät pitää pojan elossa laskemalla kaivoon köyden avulla ruokaa ja  vettä sekä happea letkun kautta.

Samaan aikaan pelastajat suorittivat massiivista pelastusoperaatiota kaivamalla rinteen kautta vaakasuoraa väylää kohti kaivon pohjaa. Uhkana oli jatkuvasti, että kaivaminen saisi aikaan maanvyörymän.

Pelastusoperaation loppumetreillä työntekijöiden piti edetä äärimmäisen varovaisesti, kun he kaivautuivat kohti Rayanin putoamispaikkaa. Apu tuli lopulta kuitenkin liian myöhään.

”Vaimeaa itkua kaivosta”

Pojan sukulainen kertoo, että pojan putoaminen kaivoon huomattiin, kun perhe kuuli kaivosta vaimeaa itkua.

Perhe laski kaivoon kännykän, jossa oli valo päällä. 

– Hän itki, että ”nostakaa minut ylös”, sukulainen kertoo.

Kun pojan luo lopulta päästiin myöhään eilen, hänet kannettiin heti ambulanssiin. Mitään ei ollut kuitenkaan enää tehtävissä.

Tapaus on järkyttänyt koko Marokkoa. Marokkolaiset olivat seuranneet pelastusoperaatiota televisiosta ympäri maata.

– Olen niin surullinen, kun kuulin Rayanin kuolleen. Osanottoni vanhemmille, toteaa paikallisessa kahvilassa pelastusoperaatiota seurannut Abderrahim Sabihi uutistoimisto Reutersille.

Lue myös:

    Uusimmat