Kaisa Mäkäräisen pahin kilpakumppani vitsaili suomalaisen hiihtovauhdista: "Hän ohittaa minut ja yritän pysyä perässä"

Ampumahiihtäjät Dorothea Wierer ja Kaisa Mäkäräinen intoutuivat vitsailemaan toistensa taktiikoista lauantain kilpailuun torstaina Hochfilzenissä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Maailmancupia johtava kaksikko kuvaili humoristisesti toistensa vahvuuksia.

Wierer ja Mäkäräinen lähtevät lauantain hiihdettävään naisten kymmenen kilometrin takaa-ajokilpailuun aivan peräjälkeen. Torstaina sprinttikilpailun voiton napanneella italialaisella oli selvä kuva kilpailun alkuvaiheista.

– Hän ohittaa minut ja yritän pysyä perässä, Wierer viittasi suomalaisen hiihtovauhtiin nauraen.

– Ja sinä ohitat minut ampumapaikalla, Mäkäräinen kuittasi.

Suomalaisen mukaan Hochfilzenin kahden kilometrin hiihtolenkki ei tarjoa juurikaan haasteita.

– Kahden kilometrin lenkki on mielestäni melko helppo. Edessä hiihtävää on helppo peesata.

– Sinulle se on helppoa, vahvempana ampujana kuin hiihtäjänä tunnettu italilainen naurahti.

Mäkäräisen mukaan lauantaina on kuitenkin keskityttävä omaan kilpailuun, eikä vahdittava pahimman kilpakumppanin tekemisiä. Italialainen on kova vastus.

– Strategiani on ehkä seurata häntä ensimmäisen lenkin ajan. "Doro" on minua paljon nopeampi ampuja, joten minun täytyy vain keskittyä omaan tekemiseeni. Ainoa tapa olla Wiereriä parempi on osua tauluihin enemmän kuin hän.

Wierer voitti torstaina käydyn sprinttikilpailun, ja Mäkäräinen oli toinen vain 0,6 sekuntin erolla. Italialainen johtaa maailmancupia 204 pisteellä, suomalainen on toisena 185 pisteen saldollaan.

Hochfilzenissä hiihdetään perjantaina miesten 10 kilometrin pikamatka. Lauantaina ohjelmassa ovat takaa-ajokilpailut, sunnuntaina viestit.

Katso lehdistötilaisuusvideo alta:


Lue myös:

    Uusimmat