Kaisa Mäkäräinen paineli hurjaan voittoon! Kova nimi jäi Alpeilla kakkoseksi

Entinen ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen on edelleen rautaisessa kunnossa. Sen hän osoitti tuoreeltaan Italian Alpeilla 15 kilometrin vuoristojuoksukilpailussa.

Mäkäräinen, 38, voitti lauantaina 150 kilpailijan kesken käydyn vuoristojuoksukisan ajalla 1.41.11,0. Toiseksi tullut Agnes Tschurtschenthaler hävisi suomalaiselle 22,5 sekuntia. Kolmanneksi juossut Barbara Bani jäi Mäkäräisestä jo viisi ja puoli minuuttia.

Kisassa toiseksi tullut italialainen Tschurtschenthale, 39, on juossut urallaan kovalla tasolla. Hän sijoittui vuonna 2006 yleisurheilun EM-kisoissa Göteborgissa yhdenneksitoista 3 000 metrin estejuoksussa.

Nousua lauantaina Alpeilla käydyssä 15 kilometrin vuoristojuoksukilpailussa kertyi 1 300 metriä. Lähtö oli 1 312 metrin korkeudella meren pinnasta ja maali 2 401 metrin korkeudella. Mäkäräinen fiilisteli rupeamaa julkaisemalla kuvakollaasin sosiaalisessa mediassa.

– Elämä on jännittävämpää adrenaliinin virratessa, Mäkäräinen sanaili.

Mäkäräinen päätti ampumahiihtouransa keväällä 2020. Hän on kisannut sen jälkeenkin juoksun ja maastohiihdon parissa – viime talvena hän sivakoi 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa SM-hopealle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja