Kaija Koo palaa dokumentissaan isän kuolemaan ja avioeroon: "Nyt voin kertoa ne asiat rauhallisesti ilman suurta tuskaa"

Kaija Koo avautuu dokumentissa isän kuolemasta ja avioerosta:"Nyt voin kertoa ne asiat rauhallisesti ilman suurta tuskaa" 4:57
Kaija Koo avautuu dokumentissa isän kuolemasta ja avioerosta: "Nyt voin kertoa ne asiat rauhallisesti ilman suurta tuskaa"

Artisti Kaija Koon uusi dokumentti näyttää visuaalisin keinon tähtiartistin tärkeimmät elämänkäänteet.

Laulaja Kaija Koo päästää katsojat mukaan uransa merkittävimpiin käänteisiin Tinakenkäkuningatar-uutuusdokumentissaan.

Vuosi sitten elämäkerran julkaissut artisti halusi tuoda tarinansa esille vielä visuaalisin tavoin.

– On todella tärkeää, että naisistakin tehdään dokumentteja ja omaelämäkertoja, koska näin ei ole aina ollut. Haluan nostaa työni. Olen tehnyt paljon töitä ja saanut paljon aikaiseksi. Minusta se on hyvä merkki, että naisistakin tehdään ja haluan olla siinä, artisti kertoo videolla.

Dokumentissa palataan hetkeen, jolloin hän menetti isänsä traagisen lentokoneonnettomuuden myötä.

– Aika tekee tehtävänsä. Nyt voin kertoa ne asiat rauhallisesti ilman suurta tuskaa. Se on elämäkulku ja minä hyväksyn sen.

Koo myös avaa lapsuudenperhedynamiikka, sekä vuonna 2006 päätynyttä avioliittoaan Markku Impiön kanssa. Impiö on kirjoittanut Kaija Koon jättihitit Kuka keksi rakkauden ja Tinakenkätyttö.

– Olisihan se aika hurjaa, että ihminen, joka on tehnyt minun suurimmat hittini ei olisi mukana tässä. Totta kai hän oli mukana tässä myös haastattelussa. Se kuuluu minun elämääni aivan kuin isän kuolema ja avioero. Ne ovat olleet isoja käänteitä, jotka on vaikuttaneet minuun taiteilijana ja musiikintekijänä.

Kaija Koo: Tinakenkäkuningatar -dokumentin on tuottanut Yle. Dokumentin ohjaaja ja käsikirjoittaja on Pia Asikainen. Dokumentti esitetään 2. tammikuuta Yle Areenassa ja 6. tammikuuta Yle TV1-kanavalla.

Katso koko haastattelu videolta!

Lue myös:

    Uusimmat