Kahdessa Oulun ravintolassa todettu koronatartunta – Oulun kaupunki kehottaa tarkkailemaan mahdollisia oireita

Vaasalainen S-market suljettiin kokonaan koronan vuoksi – toimialajohtaja kertoo suorassa lähetyksessä, mistä on kyse 4:07
Katso myös video: MTV Uutiset Live kertoi Vaasan S-Marketissa todetusta korona-altistumisesta.

Kyseisissä ravintoloissa vierailleita pyydetään seuraamaan oireita. Asiasta kertoo Oulun kaupunki tiedotteessa. 

Oulussa on todettu koronavirustartunta henkilöllä, joka on vieraillut Grill it! ja Amarillo –  ravintoloissa viime perjantai-illan ja lauantaiyön välisenä aikana kello 18 -2, Oulun kaupunki kertoo. 

Koronatartunta todettiin viime sunnuntaina otetussa näytteessä. Lähikontaktit on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Oulun kaupunki kehottaa samaan aikaan kyseisissä ravintoloissa vierailleita henkilöitä seuraamaan mahdollisia koronaoireita.

Oireita voivat olla kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, nuha, lihaskivut ja mukana voi olla vatsaoireita, pahoinvointia tai ripuli. Oulun kaupungin tiedotteessa kehotetaan hakeutumaan välittömästi hoitoon, jos edellä mainittuja oireita ilmenee. 

Tartunnan riski on vähäinen, eikä muilla asiakkailla tai henkilökunnalla ole tarvetta jäädä karanteeniin, tiedotteessa kerrotaan. 

Oulun kaupungin tartuntatautiviranomaiset muistuttavat, että jos lieviäkin hengitystieinfektio-oireita ilmenee, niin henkilön tulee jäädä kotiin sairastamaan ja hakeutua koronanäytteenottoon.

Lue myös:

    Uusimmat