Mainos

Kahden vuoden taistelu Lennox-koiran puolesta sai surullisen päätöksen

Kahden vuoden taistelu Lennox-koiran pelastamiseksi sai surullisen päätöksen, kun koira vetoomuksista huolimatta lopetettiin tänään Belfastissa Irlannissa. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja Channel 4.

Sekarotuinen Lennox-koira sai lopettamispäätöksen vaarallisia koirarotuja koskevan lain perusteella. Britanniassa vaarallisiksi luettujen koirarotujen, kuten pitbullien kasvattaminen tai omistaminen ilman erityislupaa on kielletty.

Lennox oli labradorin ja amerikanbulldogin* sekoitus. Omistaja Caroline Barnesin mukaan koiraa vaadittiin lopetettavaksi vain sen takia, että se näytti pitbullilta.

Valtava kampanja koiran pelastamiseksi

Lennox oli ollut perheen lemmikkinä jo viisi vuotta, kun se noudettiin lopettamiskäskyn kera 19. toukokuuta 2010. Barnes käynnisti tuolloin kampanjan ja oikeustoimet lemmikkinsä pelastamiseksi.

Kampanja paisui pian maailmanlaajuiseksi. Lennox-koiran puolesta kampanjoitiin muun muassa Facebookissa ja koirasta tehtiin lukuisia uutisjuttuja ympäri maailmaa. Muun muassa CNN uutisoi tapauksesta vielä hetkiä ennen koiran lopettamista.

Netissä Lennoxin pelastamiseksi tehtyynvetoomukseen kertyi yli 200 000 allekirjoitusta.

Myös lukuisat julkisuuden henkilöt ovat osallistuneet taisteluun koiran pelastamiseksi. Esimerkiksi koirienkouluttaja Victoria Stilwell kampanjoi Lennoxin puolesta.

Lopetettiin vaarallisena koirana – omistajan mukaan ei koskaan purrut ketään

Kampanjoinnista ja oikeustaistelusta huolimatta Lennox sai kuitenkin lopettamispiikin tänä aamuna Belfastin kaupunginvaltuuston päätöksellä.

– Vaikka on olemassa poikkeus, jonka piiriin tämäntyyppisiä koiria voitaisiin laskea lopettamisvaihtoehdon sijaan, ei tässä tapauksessa löytynyt sellaisia piirteitä, johon sitä olisi voinut soveltaa, valtuuston edustaja kertoi.

– Valtuuston asiantuntija kuvasi koiran olevan yksi arvaamattomimmista ja vaarallisimmista koirista, johon hän oli koskaan törmännyt.

Lennoxia kahden viimeisen vuoden aikana hoitaneet kertoivat koiran olleen yhtenä hetkenä rauhallinen, mutta seuraavaksi valmis hyökkäämään vaikka portin jonkun läpi kimppuun.

Omistaja Caroline Barnesin mukaan Lennox-koira ei kuitenkaan ollut koskaan hyökännyt kenenkään kimppuun eikä purrut ketään.

Barnesille Lennoxin tapauksen loppu oli kaikin puolin katkera paikka. Omistaja purki tuntojaan Save Lennox-ryhmän Facebook-sivuilla vain tunteja ennen Lennoxin lopettamista.

– Huolimatta aiemmista päinvastaisista vakuutteluista, emme pääse jättämään hyvästejä . Meille on myös kerrottu, ettemme saa hakea hänen jäännöksiään ja tuoda Leniä kotiin. Sen sijaan meille on sanottu, että meille lähetetään "joitakin" tuhkia postissa.

* Jutussa kirjoitettu aiemmin virheellisesti, että koira olisi ollut labradorin ja pitbullin sekoitus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.