Mainos

Kahden aikuisen koti 1930-luvun kerrostalossa

Kauniisti koristellut katot ottavat tulijan vastaan tähän kahden aikuisen kotiin. Helsingin keskustassa sijaitseva kerrostalo on rakennettu 1930-luvulla ja tämä nimenomainen asunto tehtiin rakennuttajalle itselleen ja siksi se onkin hiukan erikoisvarusteltu kauniine kattoineen ja pylväineen.

Peilipäällysteinen senkki on löytö Keravalta. Se on uniikkikappale ja se muodostaa taulujen ja tapetin kanssa kodin näyttävimmän kokonaisuuden. Senkin pinta on kauniisti patinoitunut ja se heijastelee eri kulmista kauniin asunnon yksityiskohtia ja kaikkialta tulvivaa valoa.

Keittiö on riemastuttava kukkaketo keskellä kaupungin sykettä. Koko keittiön tunnelma on iloisen kesäinen kovimmillakin talvipakkasilla.

Keittiötä vastapäätä on kylpyhuone, johon tulee päivänvaloa lasitiiliseinän läpi. Turkoosilla piristetty kylpyhuone on ihanan raikas. Kaunismuotoinen hana kurottaa kaulansa ovaalin muotoisen pesualtaan ylle.

Olohuoneen aurinkoisen tunnelman yksi tekijä on pehmeän keltaiset seinät ja kultamaalilla maalatut boordit. Verhokapassa on 30-luvun tunnelmaa henkivä kuvio ja verhoina on vain keveät valoverhot, jotka on kauniisti huoliteltu. Villi tiikeri lepää sohvan peitteenä, ihan kuin ryijyt ennen vanhaan.

Makuuhuoneen tapetin herkkä ja runsas kukkakuosi on kokko asunnon sisustuksen lähtökohta. Emännälle siitä tuli mieleen 30-luvun soljuva silkkimekko, ja siltähän se juuri näyttää, mutta sen löytämisessä oli kova työ. Kuva siitä löytyi ruotsalaisen sisutuslehden sivuilta vain taustana jollekin muulle tuotteelle. Tapetin etsintä pieni lehtikuva esikuvanaan vaati sisukkuutta, muuta se palkittiin.

Tämän asunnon remontti oli hyvin suuritöinen, koska sähkömagneettinen säteily haluttiin saada minimiin. Seinät maalattiin ensin erikoismaalilla joka estää sähkömagneettista säteilyä, mutta sen väri on pikimusta. Sen päälle tarvittiin kaksi valkoista kerrosta ja kaksi keltaista, ennekuin päästiin hyvään lopputulokseen. Myös ohut verhokangas on säteilyn estämiseksi kehitettyä erikoiskangasta.

Lisätietoa sähkösuojauksesta osoitteesta www.sahkoailmassa.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.