Kahdeksan outoa asiaa, jotka tapahtuvat ovulaation aikana

Tutkimusten mukaan ovulaatio vaikuttaa naisiin monin hyvin eriskummallisin tavoin.

Frisky.com kertoo, millä eri tavoilla ovulaatio vaikuttaa naisiin. Tiesitkö esimerkiksi, että aistimme käärmeiden läsnäolon silloin parhaiten?

Miehekkäät miehet kiehtovat meitä

Hormones and Behavior -julkaisussa esitelty tutkimus osoittaa, että ovulaation aikana testosteroni kiehtoo naisia. Tähän aikaan olemme alttiimpia haksahtamaan miehekkääseen mieheen. Kun ovulaatio on ohi, olemme taas valmiita olemaan miehen kanssa, joka ei ikinä jätä meitä. Kyllä, olemme siis hormonien vietävissä.

Seksuaalifantasiat lisääntyvät

Lethbridgen yliopistossa Kanadassa tehty tutkimus osoittaa, että heteroseksuaalit naiset kokevat enemmän seksuaalifantasioita ovuloidessaan. Samaan aikaa myös seksuaalifantasioiden luonne muuttuu: fantasiat ovat kiihottavimpia ja ne sisältävät enemmän mieshahmoja. Fantasiamme keskittyvät myös enemmän tunteisiin kuin pelkkään seksiaktiin.

Aistimme käärmeet paremmin

Uskomatonta, mutta totta. Uusi tutkimus osoittaa, että ovulaation aikana naiset aistivat paremmin käärmeiden länsäolon kuin muussa vaiheessa kuukautiskiertoa. Jos siis menet telttailemaan kesken ovulaatiota, ovulaatio voi pelastaa henkesi.

Taide on mielestämme eroottisempaa

Eräs ovulaation hyvistä puolista on, että aistimme taiteen eroottisempana kuin muulloin. Erään tutkimuksen mukaan naiset pitivät anatoomista kukkamaalausta seksikkäämpänä ovulaation aikana kuin kierron muissa vaiheissa.

Homotutkamme on voimissaan

Tufsin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan homotutkamme on voimissaan ovuloidessamme.

– Mitä lähemmäs tulet ovulaation huippua, homotutka kasvaa, sen jälkeen se laskee jälleen, yksi tutkijoista kertoo.

Ostamme seksikkäämpiä vaatteita

Minnesotan Carlson School of Management -yliopistossa saatiin selville, että ovulaation aikana naiset pukeutuvat tehdäkseen vaikutuksen ja ostavat seksikkäämpiä vaatteita. Ilmeisesti kyseessä on tiedostamaton valinta, mutta yritämme näyttää seksikkäämmältä kuin kukaan ympärillä oleva nainen.

Emme halua puhua isämme kanssa

Etkö halua puhua isäsi kanssa puhelimessa? Saatat ovuloida. Yhden tutkimuksen mukaan puhelumme, jos niitä viitsimme soittaa, ovat ovulaation aikana keskimäärin kaksi minuuttia lyhyempiä kuin silloin kun emme ovuloi. Evoluutio on varmistanut, että pysymme kaukana läheisimmistä sukulaisistamme ovulaation aikana.

Petämme todennäköisimmin

UCLA -yliopiston tekemä tutkimus osoittaa, että olemme kiinnostuneempia vieraista miehistä ovuloidessamme. Tämä selitys tuskin menee kenellekään läpi, jos petämme kumppaniamme. On siis parempi käyttää ovulaatiotaitoja vaikkapa käärmeiden havaitsemiseen kuin miesten metsästämiseen.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: frisky.com

Kuvat: Shutterstock/Nojron

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja