Kadonneiden naisten taposta epäiltyä Mika Moringia esitetään vangittavaksi taas uusista rikoksista

Kahden naisen taposta epäilty Mika Moring vapautettiin – poliisi pidätti heti uudelleen 6:10
Kahden naisen taposta epäilty Mika Moring vapautettiin maanantaina – poliisi pidätti heti uudelleen.

Kahden kadonneen naisen taposta epäiltyä Mika Moringia esitetään taas vangittavaksi uusista rikoksista epäiltynä. Poliisi epäilee miestä muun muassa useammasta raiskauksesta.

Helsingin käräjäoikeudelle toimitettujen ennakkotietojen perusteella poliisi esittää miestä vangittavaksi huomenna.

Vangitsemisen perusteeksi poliisi aikoo esittää näyttöä vuonna 2016 tapahtuneeksi epäillystä raiskauksesta, viime vuoden jouluaattona tapahtuneeksi epäillyistä raiskauksesta, vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä sekä tänä syksynä tapahtuneiksi epäillyistä raiskauksesta ja vapaudenriistosta.

Poliisin ilmoittamien ennakkotietojen mukaan viimeisimpien rikoksien epäillään tapahtuneen marraskuun lopulla juuri ennen kuin Moring vangittiin kadonneen Katja Miinalaisen taposta epäiltynä joulukuun alussa. Moringin epäillään liittyvän viime elokuussa kadonneen 28-vuotiaan naisen katoamiseen.

Kyseinen henkirikostutkinta sai yllätyskäänteen viime maanantaina, kun Moring vapautettiin tutkintavankeudesta. Vapauttamisesta päätti Helsingin käräjäoikeus. Poliisi on kannellut käräjäoikeuden ratkaisusta hovioikeuteen. MTV Uutiset kertoi asiasta eilen.

Mies ei kuitenkaan ennättänyt olla vapaana kauaa, sillä poliisi pidätti miehen heti vapauttamisen jälkeen uudestaan ja kertoi syyksi uudet rikosepäilyt. Poliisi ei ole kommentoinut uusia rikosepäilyjä tarkemmin.  

Poliisi epäilee Moringia Miinalaisen tapon sekä nyt kerrottujen seksuaalirikosten lisäksi vuonna 2019 kadonneen Saara Arvan taposta. Arva nähtiin viimeisen kerran kesällä 2019. Moring on ollut aiemmin tutkintavankeudessa myös Arvan tapaukseen liittyen.

Poliisi kertoi aiemmin, että Moringin uskotaan liittyvän myös muihin selvittämättömiin väkivalta- ja seksuaalirikoksiin. Poliisi on pyytänyt miehen mahdollisilta uhreilta yhteydenottoja.

Lue myös:

    Uusimmat