Kadonneen Raisa Räisäsen tapaus muuttumassa murhatutkinnaksi

12:58

Tampereen keskustasta lokakuussa 1999 kadonneen Raisa Räisäsen tapauksen selvittäminen on muuttumassa murhatutkinnaksi. Tutkinnanjohtaja, keskusrikospoliisin rikoskomisario Paavo Tuominen kertoi asiasta keskiviikon Rikospaikka-ohjelmassa.

KRP on tutkinut Räisäsen katoamista tappona, joka rikoksena vanhenee 20 vuodessa. Poliisi on kuitenkin päättänyt jatkaa tutkintaa senkin jälkeen.

– Kyllä varmaan siinä vaiheessa, kun määräaika lokakuussa 2019 tulee umpeen, rikosnimike muutetaan murhaksi eli murhatutkinnalla jatketaan, Tuominen sanoo.

Murha ei vanhene koskaan.

Päälinjana taksinkuljettajan kertomus

Tuomisen mukaan poliisin päälinjana Räisäsen tapauksen tutkinnassa on vuonna 2015 saatu taksinkuljettajan kertomus. Poliisi pitää kuljettajan kertomusta edelleen uskottavana.

Taksinkuljettaja oli kertonut Raisa Räisäsen näköisen nuoren naisen nousseen hänen taksiinsa ulkomaalaistaustaisen, todennäköisesti turkkilaissyntyisen miehen kanssa Tampereen Hämeenkadulla katoamisyönä lokakuussa 1999. 

Raisa oli ollut peloissaan, mutta oli silti matkannut miehen kanssa kymmenisen kilometriä keskustasta etelään Multisiltaan. Matka päättyi Multiojankatu 28:n kerrostalojen luokse.

Tuominen kertoo Rikospaikan haastattelussa laajemminkin Suomen ehkä tunnetuimman katoamistapauksen tutkinnan käänteistä ja tehdyistä vesi- ja maastoetsinnöistä.

Ohjelmassa näytetään myös ennen julkaisematonta kuvamateriaalia.

Video sivun yläosassa!

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin klo 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja