Kadonneen jäljillä -Seija: Löysin isän ja kolme siskoa

Kadonneen jäljillä -sarjan viime jaksossa Seija Toukonen löysi isänsä Richardin. Mitä heille kuuluu nyt?

Kadonneen jäljillä -ohjelman viime jaksossa Seija Toukonen löysi isänsä Maltalta. Isä oli kadonnut työmatkoilleen Seijan ollessa lapsi, eikä Seija juurikaan muistanut yhteisiä hetkiä isän kanssa.

Seija kuitenkin kaipasi isäänsä. Kaipuu vain voimistui, ja pelko siitä, ettei vanheneva isä olisi enää hengissä, kasvoi. Seija päätti, että isä on pakko löytää nyt.

Etsinnöissä selvisi, että isä asuu nyt Maltalla. Seijalla on myös kolme siskopuolta, joista Laura asuu Skotlannissa, Amy Italiassa ja Claire Maltalla. Amyn kautta Richard lopulta löytyi, ja jakso huipentui, kun Seija tapasi isänsä Italiassa.

– Totta kai valmistauduin siihen, että isä on elänyt elämäänsä ja että on monta perhettä vastassa. Ne olivat ihan tervetulleita asioita, Seija kertoo.

– Siskot olivat plussaa, mutta tietysti pääasia oli, että lähdin etsimään isääni ja kun sain tietää tapaavani hänet, se tuntui uskomattomalta.

Kun Seija tiesi, että isä on hengissä, hän oli helpottunut – ei ollutkaan liian myöhäistä.

"Minullakin on nyt isä"

Nyt, vuosi ensimmäisen tapaamisen jälkeen, Seija on nähnyt isänsä jo toisen kerran. Hän saapui juuri isän toisen tyttären luota Italiasta, jossa tapasi isänsä uudelleen.

– Se tuntui ihanalta. Isä tuli alakertaan avaamaan oven ja sanoi, että on ihana nähdä. Oli lämmin olo, koska se oli niin normaalia.

– Vaikka isällä on perhe ja elämä Maltalla, voin käydä hänen luonaan kylässä. Minullakin on nyt isä. Kaukana, mutta kuitenkin.

Seija lähti reissuun luodakseen suhteen isäänsä ja se onnistui. Hänen ei ollut tarkoituksena kaivella vanhoja ja kysellä siitä, miksi isä lähti. Sitä olisi mahdotonta selvittää, koska Seijan isällä on ollut kuusi vuotta sitten aivoinfarkti ja hänellä on muistikatkoja. Aivoinfarktin vuoksi Richard tarvitsee paljon nykyisen vaimonsa tukea. 

– Isän uusi vaimo ei hyväksynyt tapaamistamme. Hänestä kuulun isän menneisyyteen ja saisin pysyä siellä. Hän on tuonut sen selvästi esiin.  

– Hänestä emme saisi koskaan enää tavata.

Skotlannissa asuvaa Lauraa Seija ei ole vieläkään nähnyt, mutta Claire-siskon hän tapasi Kadonneen jäljillä -kuvausten yhteydessä. Amyn Seija on nähnyt toistamiseen, ja Amy perheineen suunnittelee myös matkaa Suomeen.

Lisäksi Amy auttaa Seijaa pitämään yhteyttä isäänsä. Seija kertoo, että isän vointi on pysynyt ensimmäisen tapaamisen jälkeen suhteellisen samana, mutta häntä hoidetaan paljon, eikä isä oikein pysty enää kirjoittamaan. Kun tietokoneella viestiminen on aivoinfarktin kokeneelle liian vaivalloista, Amyllä on suuri merkitys kommunikaatiossa. 

– Hän on isäänsä usein yhteydessä ja välittää viestit eteenpäin. Hän on mahtava ihminen, joka on auttanut ja tukenut ja tehnyt tämän eteen todella mahtavaa työtä.

Lue myös:

    Uusimmat