Kaatuminen viimeisellä kierroksella – Aki Ajon mestarikuskilla raju Moto3-kisan loppu

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Moto3-luokan maailmanmestaruuden voittanut espanjalainen Pedro Acosta koki kovia kauden päättäneessä Valencian osakilpailussa.

Suomalaisen Aki Ajon KTM Ajo -tallissa ajava Acosta oli varmistanut kuljettajien Moto3-mestaruutensa jo ennen päätöskisaa. Sunnuntaina Acosta taisteli kisan voitosta aina viimeiselle kierrokselle asti, kunnes törmäsi italialaisen Dennis Foggian Honda-pyörään. Acosta meni törmäyksen johdosta nurin ja joutui keskeyttämään. Foggia puolestaa putosi rytäkässä kärjestä kuudenneksi. Kisan jälkeen Foggia sai 3 sekunnin aikarangaistuksen, joka pudotti hänet lopputuloksissa 13. sijalle.

Kisan voittoon ajoi Espanjan Xavier Artigas, jolle voitto oli luokassa uran ensimmäinen. Kotiyleisön riemuksi myös muut palkintosijat menivät espnajalaiskuskeille: Sergio Garcia oli toinen ja Ajon tallin Jaume Masia kolmas.

Aki Ajon tallille päättynyt Moto3-kausi oli menestys: Acosta voitti kuljettajien mestaruuden, Ajo tallimestaruuden ja KTM merkkimestaruuden. Masia oli kuljettajien MM-pisteissä neljäs.