Mainos

Kaasubussien palot ovat epätavanomaisia, mutta köyhemmissä maissa niissä kuolee jopa linja-autoittain ihmisiä

Tukholmassa tänään syttynyt tulipalo herätti kysymyksiä kaasulla toimivien ajoneuvojen turvallisuudesta. Vauraissa länsimaissa niihin liittyvät vaaratilanteet ovat kuitenkin epätavallisia.

Löyhempien sääntöjen ja määräysten maissa tilanne on kuitenkin toinen, erityisesti jos linja-autojen laatuun ei ole ollut varaa panostaa.

Esimerkiksi Pakistanissa kaasubusseihin on liittynyt vuosien saatossa lukuisia onnettomuuksia. Esimerkiksi vuonna 2013 16 lasta kuoli kaasubussin sytyttyä tuleen. Auto toimi sekä kaasulla että bensiinillä, ja palo oli ilmeisesti aiheutunut kuljettajan vaihdettua voimanlähteen kaasusta bensiiniin.

Pakistanissa paineistettu maakaasu on yleinen ajoneuvojen voimanlähde, ja kulkuneuvojen laadun vuoksi sen turvallisuudesta on oltu huolissaan

Onnettomuuksia on tapahtunut myös kehittyneemmissäkin maissa. Esimerkiksi Etelä-Korean Soulissa kaasubussissa tapahtui räjähdys vuonna 2010, joka aiheutti useille vammoja. Myös Australiassa kaasubusseihin on liittynyt toisinaan onnettomuuksia.

Kameramies kuvaa palanutta bussia Pakistanissa. Bussin kaasusäiliö räjähti tankkaustilanteessa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja