Käärijän esitys ja asu ovat saaneet britit ymmälleen: "Hulk, jonka muodonmuutos jäi kesken"

BBC luuli viisufania Käärijäksi – artisti bongasi "kaksoisveljensä" kesken keikan 0:14
Katso videolta: BBC luuli viisufania Käärijäksi – myös artisti itse bongasi "kaksoisveljensä" kesken keikan

Suomen viisuedustaja Käärijä on ihastuttanut maailmalla ja Suomen edustajan lähes ikoniseksi muodostuneille vihreän pumpulaboleron peittämille harteille on ehditty jo sovitella voittajan viittaa. Aivan kaikille suomalaisille – saati ulkomaalaisillekaan Käärijän charmi ei ole auennut. Brittilehdistö onkin kirjoittanut kasan hämmennystä huokuvia artikkeleita siitä, mitä kummaa Suomi oikein lähetti Liverpoolin viisulavalle.

Brittilehti BBC kuvaa Käärijän, oikealta nimeltään Jere Pöyhösen esitystä varsin monisanaisesti. Itse esitystä luonnehditaan yhdeksi vuoden rohkeimmista, mutta esityksen tyylilajien kimara vaikuttaa askarruttaneen lehdistöä. Esityksen tyylilajillisia vaiheita kuvataan muun muassa happycoreksi, rankaisuteknoksi ja videopelin taustamusiikiksi.

Biisin sanomaa lehti kuvailee seuraavasti: "Henkinen täyttymys siitä, että juo itsensä silmittömään humalaan ja tanssimalla kuin idiootti". Käärijän tanssitaitojen sanotaan ilmentävän tätä sanomaa.

Käärijän rakastetut vihreät hihat tuovat briteille mieleen puolestaan "Hulkin, jonka muodonmuutos jäi kesken". Käärijä oli itse paljastanut lehdistölle, että hänen vihreät pallohihansa on ristitty Suomessa "kaalimadoksi", suomalaisen seksilelukaupan mukaan.

Lehti kuitenkin toteaa lopuksi, että Käärijä on luonnollisesti yksi voittajasuosikeista.

Toisessa, kokonaan Käärijälle omistetussa artikkelissaan, BBC otsikoi Käärijän olevan cha cha charmer (hurmuri). Teksti kuvailee Suomen viisuedustajaa kaaoksen maestroksi ja itse kappaletta huumaavaksi sekoitukseksi hyperpoppia ja industrial metallia.

Lavalla Käärijän kuvaillaan olevan mieleenpainuva yhdistelmä tanssinsa, "vanukaskuppi" kampauksensa ja puhallettavien vihreiden hihojensa kanssa.

Arvostettu brittimedia The Guardian puolestaan povaa, että mikäli jollakulla on mahdollisuuksia päihittää Ruotsin viisuedustaja Loreenin sensaatiomainen ääni – se on Suomen Käärijä.

Lehti luonnehtii Käärijää niin ikään värikkäin sanankääntein. "Käärijällä on Berliiniläisen seksiklubin portsarin pottakampaus ja tuima tuijotus". Biisin kehutaan olevan tietyllä tapaa yksi vuoden parhaista. Biisin arvellaan myös puhuttelevan tyylilajinsa puolesta Luoteis-englantilaisia.  

Lue myös:

    Uusimmat