Kaapo Kakko, uskotko olevasi NHL:n ykkösvaraus? – Superlupaus myhäilee: "Aikamoinen tilanne"

Suomalaisen jääkiekon kohistuimpia nimiä on tällä hetkellä TPS:n Kaapo Kakko. 18-vuotiaasta hyökkääjästä on povattu ensi kesän ykkös- tai kakkosvarausta NHL:ään, mutta sitä ennen on hoidettavana uran ensimmäiset aikuisten pudotuspelit SM-liigassa. Runkosarjanelonen TPS kohtaa puolivälierissä HPK:n.

TPS:n runkosarjan loppu oli tervanjuontia, sillä joukkue hävisi viisi peliä peräjälkeen ennen perussarjan päätösottelun voittoa SaiPasta. Kakko pystyi kuitenkin pitämään päänsä noissakin otteluissa pinnalla nakuttamalla tehot 3+2=5. Koko runkosarjakaudella hän oli TPS:n sisäisen pörssin kolmonen, 45 pelin saldonaan 22+16=38.

– Itselläni on tehoja tullut ja olen ihan tyytyväinen omaan peliini, mutta tietty isoin asia on se, miten joukkue pelaa. Nyt playoffeissa mennään taas joukkue edellä. On kuitenkin hienoa, että saa itsekin onnistumisia, niin uskoo, että pystyy auttamaan sitä kautta joukkuetta, Kakko ruotii MTV Urheilulle.

– Totta kai on jääkiekkoilijan parasta aikaa päästä pelaamaan näitä pelejä. Pääasia, että on hieno meininki ainakin kotipeleissä. Toivottavasti saadaan halliin porukkaa ja hyvät pelit.

TPS voitti runkosarjassa HPK:n kolmesti, mutta hävisi joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen maaliskuussa 2–4. Kakko jakaa kunniaa hämeenlinnalaisille.

– Sieltä on uusia nimiä noussut pinnalle ja tehnyt paljon pisteitä. Myös meiltä on tullut hyvin samanlaisia pelaajia. Siinäkin mielessä saadaan tiukat pelit. Kummallakin on paljon nuoria pelaajia, jotka jaksavat varmasti pelata, Kakko virkkoo.

"Olisi hieno homma"

On sanomattakin selvää, että pudotuspelit ovat Kakolle myös iso näytöntilaisuus NHL:n suuntaan. Kakkoa ja yhdysvaltalaissentteri Jack Hughesia,17, on pompoteltu eri arvioissa kesän ykkös- ja kakkosvarauksiksi, ja nyt suomalaisella on paikka lyödä puuta uuniin. Kakko tiedostaa sen itsekin.

– Tässä katsotaan ratkaisijoita, jotka pystyvät pelaamaan pienen paineen alla. En kuitenkaan mitään suurempia paineita tästä ota. On hienoa päästä pelaamaan näitä pelejä. Ei muuta kuin nauttii, sillä tulee paras tulos, Kakko tuumii.

Mutta uskooko turkulaishyökkääjä, että hänestä tulee suomalaisittain historiallisesti ykkösvaraus?

– Onhan se aikamoinen tilanne, kun on ensimmäiseksi laitettu jo joissain arvioissa, Kakko myhäilee ja jatkaa:

– Niitä ei kyllä tule kauheasti seurailtua. Keskitytään ainoastaan näihin peleihin täällä ja toivotaan, että mennään mahdollisimman pitkälle Tepsin kanssa. Se on ihan ykkösjuttu.

– Sitä (varaustilaisuutta) mietitään sitten myöhemmin, mutta totta kai olisi hieno homma, jos olisi se ykkönen. Mutta sen aika on vähän myöhemmin.

Tehoja tiskiin

Kakko tarjoili jo vuodenvaihteessa tujun näytön varaustilaisuutta ajatellen ottamalla ratkaisijanviitan harteilleen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa: hän niittasi loppuottelun voittomaalin Yhdysvaltain nuottaan viimeistä edellisellä peliminuutilla. Halu tehoilla pyörii turkulaisen ajatuksissa myös nyt keväällä – Kakko sanoo odottavansa itseltään samanlaista peliä kuin viimeisimmissä runkosarjaotteluissa.

– Just sai vähän maaleja tehtyä. Se on se, mitä ykkös-kakkosketjujen pelaajilta odotetaan, tehopisteitä. Niitä pystyin tekemään, ja samaa odotan itseltäni. Hyökkäyspäähän niitä omia juttuja, missä vahvuuteni ovat.

187-senttistä ja 86-kiloista Kakkoa ei hetkauta, jos nuorukaista yritetään pudotuspeleissä koulia jakamalla keppiä.

– Kyllä sitä tuli vähän jo sarjan aikana, niin kuin varmaan aika monelle muullekin tulee. Siihen tottuu ja on tottunutkin. Pää kylmänä ja kiekkoa pussiin.

Resepti on selvä; nahistelemaan lupaus ei aio lähteä. 

– Koitetaan pysyä niistä pois, ja kun peli on voitettu, niin voi jonkun pienen jutun heittää takaisin, Kakko vinkkaa.

TPS–HPK-puolivälieräsarja käynnistyy tänään torstaina Turussa kello 18.30.

Lue myös:

    Uusimmat