Mainos

Kaakelit pois - lasia tilalle

Haluaisin tiskipöydän taakse tummien kaakeleiden tilalle lasisen taustan. Vanhat kaakelit on todennäköisesti kiinnitetty suoraan kipsilevylle, joten laatoituksen irrottaminen on kuulemma vaikeaa.(?) Minkälainen pohjatyö tarvitaan? Miten lasin kiinnittäminen tapahtuisi? Mitä vaaditaan asennettavalta lasilta?

Kiitoksia kysymyksestä. Laatoitus irtoaa helposti, mutta kipsilevy rikkoutuu. Elikkä rikkoutunut osa leikataan kaapiston välitilan alueelta irti ja laitetaan uusi taustalevy. Pohjan materiaali ja sävy valitaan lasin tyypin mukaan. Jos on kirkas läpinäkyvä lasi, valitaan siis alla oleva materiaali halutun värisenä ja kuvioisena. Jos käytetään sameata tai voimakkaan värillistä lasia, on tausta tasainen ja vaalea. Samean lasin käsittelyksi suosittelen etsausta. Etuna on hiekkapuhallettuun se, etteivät rasvaläikät jää niin selvästi lasin taustaan ja pintaan, kuten hiekkapuhalletussa. Edellisten vaihtoehtona opaalilasi tarkoittaa kaksinkertaista lasia, jossa on kalvo välissä. Tällöin tulee siis tuplapaksuus.

Valintaan vaikuttavat myös budjetin mukaiset kustannukset. Lasista on mahdollista saada ammattisuunnittelijan kanssa todellakin upeita tilaratkaisuja "helppojen" lisäksi. Lasiin voi ohjata myös valon, jolloin vaikutelma on todella upea. Tämä vaatii kuitenkin jo ammattilaisen apua suunnittelussa sekä toteutuksessa.

Kiinnityksestä kannattaa sopia lasiliikkeen kanssa, tai jos käytät kalustealan suunnitteluyritystä, kyseisen suunnittelijan kanssa. Menettelytapa riippuu valitusta materiaalista ja koosta. Terveisin Sakke

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.