Kaahari ei suostunut pysähtymään poliisin valoihin, eikä päästänyt poliiseja ohittamaan – piikkimaton jälkeenkin pako jatkui juosten

Turussa poliisipartio kiinnitti huomiota kovaa vauhtia ajaneeseen henkilöautoon. Poliisi lähti auton perään ja yritti saada sen pysähtymään näyttämällä punaista valoa, mutta turhaan.

Tässä vaiheessa auto kaahasi Tampereentiellä Runosmäen kohdalla 110 kilometrin tuntivauhtia, vaikka sallittua olisi ollut vain 60 kilometrin vauhti. Moottoritiellä kaahari ei päästänyt poliisia ohittamaan, vaan siirtyi aina poliisiauton eteen kaistaa vaihdellen.

Lopulta vauhti pysähtyi vasta poliisin piikkimattoon. Auto pysähtyi Turuntien ja Tarvasjoentien liikenneympyrän viereen, kun renkaista oli kaikki ilma pihalla. Silti kuski ja autossa mukana ollut toinen henkilö näkivät vielä tilanteensa tulleen ja lähtivät juosten pakoon. Poliisi oli kuitenkin nopeampi.

Kuljettaja puhalsi alkometriin 0,46 mg/l ja hänelle tehty huumepikatesti näytti positiivista kannabikselle ja amfetamiinille. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena. 

Lue myös:

    Uusimmat