Jyrkkä ulostulo leikkauksista: "Täysin kestämätöntä"

Suomen olympiakomitea kommentoi hallituksen kehysriihen päätöksiä tiistaina suorin sanoin. Olympiakomitea ilmoitti olevansa pettynyt päätökseen tiukentaa leikkauksia opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) valtionavustuksiin.

– Olemme järkyttyneitä leikkausten kiristymisestä ja aikaistumisesta. Urheiluyhteisöllä ei ole riittävästi aikaa sopeuttaa hallitusti toimintaansa nopeutettuihin leikkauksiin.

– Meille on selvää, että myös liikunnan ja urheilun tulee olla säästötalkoissa mukana. Mutta on täysin kestämätöntä, että liikunnasta ja urheilusta leikattaisiin näin paljon näin nopeasti, Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto sanoi tiedotteessa.

Olympiakomitean mukaan leikkaukset tarkoittaisivat "pahimmillaan yli neljänneksen eli jopa reilun 40 miljoonan euron leikkausta liikuntabudjetista hallituskauden aikana".

– Valonpilkahduksena kehysriihestä on hallituksen lupaus laajentaa lahjoittamisen verovähennysoikeutta, mikä auttaa järjestöjä vahvistamaan talouttaan yksityisellä rahoituksella. Hyvää on myös, että hallituksen tavoitteena on painottaa avustustoimintaa yleisavustuksiin hankeavustusten sijaan ja vähentää hallinnollista taakkaa, Olympiakomitean tiedotteessa todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat