Jyrki Anttilan kassi:

- tlk kiinalaisia vihanneksia - savusilakoita - banaani - Pätkis - valkohomejuustoa - 2 ryynimakkaraa

Markus Maulavirran & Jyrki Anttilan menu:

Briejuustokeitto

50 g Briejuustoa sipuli 1 dl kuivaa valkoviiniä 2 dl erikoiskermaa myllytettyä mustapippuria suolaa laakerinlehti timjamin oksa hiven lihalientä 1 rkl voita 1 rkl jauhoja

Käristä sipulisilppu voissa ja lisää jauhot. Lisää valkoviini ja mausteet sekä lihaliemi. Anna kiehua muutaman minuutin. Lisää kuutioitu juusto ja keitä hiljalleen muutama minuutti tai niin kauan että liukenee. Lisää kerma ja kiehauta. Tarkista maku ja kaada tehosekoittimeen sekä lisää muutaman silakan lihat ja jauha hienoksi soseeksi ja tarjoa.

Savusilakka-ryynimakkararisotto

keitettyä avorioriisiä ryynimakkaraa savusilakkaa paahdettu sipuliviipale ruoanvalmistusjogurttia

Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita risoton päälle sipuliviipale ja ruoanvalmistusjogurttia.

Paistettu ryynimakkara a'la "brutal"

1 kpl huolella valikoitu ryynimakkara

Paista makkara ja ruokaile rauhassa.

Savusilakkatahna

perattuja savusilakoita Briejuustoa

Sekoita juusto ja silakat tehosekoittimella sileäksi. Mausta suolalla ja pippuria.

Kiinalaisia vihanneksia ja soija-balsamicokastiketta

Lämmitä valutetut vihannekset wokissa ja lisää pari rkl balsamicoa sekä soijakastiketta.

Paistettua banaania

banaania 2 rkl sokeria 1 rkl voita 1 rkl konjakkia 1 rkl cointreauta

Paista banaaani sokerin ja voin seoksessa. Lisää alkoholi varovaisesti ja liekitä. Lisää hiven valkoviiniä. Keitä hetken aikaa ja tarjoa liemi banaanien kanssa. Lämmitä patukka samassa liemessä ja nauti.

Lue myös:

    Uusimmat