Jyri ja Saara hämmästelivät huojuvaa puskaa – syynä ei ollutkaan myrsky vaan peppurapsuttelija Kossu: "Tällaista luonnonilmiötä ei joka paikassa näe"

Siuntiossa koettiin erikoinen juonenkäänne – kova myrsky paljastuikin ihan muuksi: ”tällaista luonnoilmiötä ei joka paikassa näe” 0:25
Siuntiossa myrskysimulaattoria ylläpiti shetlanninponi. Video: Jyri Kuosa

Ulkona on lähipäivinä koettu kovia tuulenpuuskia, jotka ovat riepotelleet Suomea. Pariskunta ajatteli myrskyn heiluttavan taas pihapuskia, kunnes syylliseksi paljastuikin ihan jokin muu.

Pariskunta Jyri Kuosa ja Saara Ketola olivat Kuosan vanhemmilla kylässä Siuntiossa. Aamutuimaan he katselivat ikkunasta ulos ja ajattelivat ulkona myrskyävän taas, sillä ikkunan edessä olevat puskat huojuivat kovasti. He menivät hämmästelemään myrskyä lähemmäksi ikkunaa ja hämmästyivät, sillä pihapuskia ei heiluttanutkaan myrsky.

Puskia nimittäin heilutteli shetlanninponi, joka rapsutteli peppuaan puskiin. Tapahtuma huvitti kovasti pariskuntaa.

– Tällaista luonnonilmiötä ei joka paikassa näe, sanoo Ketola huvittuneena.

Videolle tallentuneen koomisen esityksen päätähtenä toimi shetlanninponi Costa, joka tunnetaan kaverien kesken lempinimellä Kossu. Hän on saavuttanut jo kunnioitettavan iän, sillä hän viettää kesällä 29-vuotissyntymäpäiviään.

Pihamaa on Kossun valtakunta

Shetlanninponi Kossun aitaus sijaitsee pihamaalla. Hänellä on tapana hinkata peppuaan puskiin sillon kun talvikarva on lähdössä.

– Talvikarvan irtoamisaikaan puskat heiluvat tuolla pihalla tavallista useammin, kertoo Ketola.

Ponilla on pihamaalla rapsutuspusikoiden lisäksi oma drive in -palvelu, sillä Kossu saa silloin tällöin leipää suoraan ikkunasta. Hän saapuu paikalle terhakkaana kutsusta.

Katso ylhäällä olevalta videolta shetlanninponi Kossun koominen pepun rapsuttelu!

Lue myös:

    Uusimmat