Mainos

EK: AKT:n lakkoilu täysin vastuutonta

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies pitää täysin vastuuttomana, että Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT pysäyttää jälleen kerran oman etunsa ajamiseksi koko Suomen viennin ja tuonnin.

- Vastuuton lakkoilu vaikean taloudellisen tilanteen keskellä ja välittämättä muista on erittäin tuomittavaa. AKT vaarantaa toimillaan työpaikkoja muissa yrityksissä ja aiheuttaa laajasti vahinkoa koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Tällä ei näytä olevan mitään merkitystä AKT:lle.

Häkämiehen mukaan AKT:n lakkoilu loukkaa myös syksyllä solmittua työllisyys- ja kasvusopimusta.

- Sopimuksen tekemisen keskeinen peruste oli työrauhan turvaaminen Suomessa sopimuksen kestoajaksi. Jatkuvat työtaistelut rapauttavat sopimuksen perustaa ja osoittavat tarpeen uudistaa työrauhaa koskevat pelisäännöt pikaisesti. Nykyinen työrauhajärjestelmä ei toimi. 

"Tahra tavarantoimittajan maineeseen"

Myös EK:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkilan mukaan nykyisessä taloudellisessa tilanteessa näin mittava reaktio osoittaa täydellistä suhteellisuuden tajun puutetta.  

-  Työtaistelusta seuraa mittavien miljoonaluokan vahinkojen lisäksi taas kerran paha tahra suomalaisten murenevaan maineeseen luotettavana tavarantoimittajana.

Kokkila on varma siitä, että tavallinen, tunnollinen suomalainen työntekijä ei missään olosuhteissa voi hyväksyä tällaista käyttäytymistä.

- Työnantajien on pakko harkita irrottautumista tämäntyyppisestä sopimusjärjestelmästä, koska se ei näytä toimivan. Työehtosopimuslaki on pikaisesti uudistettava muun Euroopan tasolle, jotta tämäntyyppiset ylilyönnit voidaan välttää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.