JYP:n ylivoimapeli edelleen hukassa

JYP sai pelata lähes yhden erän ajan ylivoimalla Porin Ässiä vastaan, mutta tulosta ei syntynyt. JYP pääsi kotijäällään yrittämään viidellä kolme vastaan ja painoi ottelun lopussa kuudella neljää vastaan ilman maalivahtia, mutta Ässät haki kolme jääkiekon SM-liigan pistettä lukemin 2-1 (1-0, 0-0, 1-1).

JYP:n päävalmentaja Matti Alatalo oli ihmeissään, koska joukkueen ylivoima ei ole onnistunut kunnolla koko kaudella. Alatalo kaipasi lisää työtä ja suoraviivaisuutta ylivoimaan.

- Meillä oli hyvä liike alussa. Saimme vastustajalle jäähyjä. Nuo tilanteet pitäisi pystyä hyödyntämään. Harjoittelusta tämä ei ole kiinni. Olemme harjoitelleet ylivoimaa enemmän kuin koskaan minun valmentajakaudellani, Alatalo sanoi.

Ässien luotsi Mika Toivola oli käärmeissään päätuomari Hannu Henrikssonille, joka vihelsi muun muassa puolustaja Matt Nickersonille pelirangaistuksen käytöksestä. Nickerson hermostui ja puhui itselleen kaksi kymmenminuuttista. Toivola näki asia toisin.

- Kukahan siellä oikein hermostui. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun Henriksson ajoi Nickersonin ulos. Ja tulee se kolmaskin kerta varmasti, Toivola tuumi.

Ässien maalissa pelannut Juuso Riksman oli lähellä saada kauden seitsemännen nollapelin tililleen. Haaveet kumosi JYP:n Carlo Grünn kolmannen erän loppupuoliskolla. Porilaisten tehokkain oli tutusti Marko Kivenmäki, jolle merkittiin maalin ja syöttö. Rob Hisey ei päässyt tehotilastoihin, mutta esiintyi pirteästi.

JYP:n maalivahtina esiintyi 19-vuotias Aleksis Ahlqvist, joka kontolle tappiota ei voi vierittää. Ensimmäisen täyden ottelunsa liigassa pelannut Ahlqvist torjui kolmannessa erässä muutaman kerran näyttävästi. Ykkösmaalivahti Sinuhe Wallinheimo on nivusvaivainen.

JYP-Ässät 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

1. erä: 16.34 Justin Forrest (Marko Kivenmäki-Mika Rontti) 0-1.
Jäähyt: 0.18 Aki Uusikartano (kärsi Matt Nickerson) Ä 2 min, 4.20 Nickerson Ä 2 min, 7.43 Jari Jääskeläinen J 2 min, 13.10 Matti Kuparinen Ä 2 min, 18.11 Jesse Saarinen (kärsi Petteri Tasku) Ä 2+10 min, 19.15 Kristian Kuusela Ä 2 min.

2. erä: Maaliton.
Jäähyt: 22.38 Atte Pentikäinen Ä 2 min, 22.38 Ja Jääskeläinen J 2 min, 28.21 Rob Hisey Ä 2 min, 28.50 Nickerson Ä 20 min, 30.45 jr Ässät (kärsi Tasku) 2 min, 30.45 Hisey Ä 2 min, 32.59 Antti Virtanen J 2 min, 37.33 Tasku Ä 2 min.

3. erä: 43.34 Kivenmäki (Uusikartano) 0-2, 53.37 Carlo Grünn (Virtanen-Miika Huczkowski) 1-2, JYP aikalisä 58.00.
Jäähyt: 51.03 Juha Jääskeläinen J 2 min, 58.29 Kivenmäki Ä 2 min.

Jäähyt yht: JYP 4x2 min = 8 min, Ässät 11x2 min ja Jesse Saarinen 10 min ja Nickerson PRK = 52 min.
Torjunnat: Aleksis Ahlqvist J 6+4+8=18 (pois 58.00-60.00), Juuso Riksman Ä 12+8+5=25.

Tuomarit: Hannu Henriksson (Antti Hämäläinen ja Hannu Sormunen).
Yleisöä: 3897.