Jymypaukku MM-kisoissa: Kazakstan nousi taisteluun puolivälieräpaikasta

Jääkiekon MM-kisojen sarjapaikastaan taisteleva Kazakstan nousi historiansa ensimmäisellä Slovakia-voitolla mukaan taisteluun B-lohkon puolivälieräpaikoista. Tarjolla oli täydet kolme pistettäkin, mutta lopulta Kazakstan voitti ottelun voittomaalikisassa 4–3.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Itävalta to 16.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kazakstan vastasi ottelun toisessa erässä Slovakian avausmaaliin ja paukutti reilussa neljässä minuutissa kolme maalia. Niistä kaksi jälkimmäistä syntyi villin ylivoimapyörityksen jälkeen.

Slovakia kuitenkin nousi päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin. Voittomaalikisassa Kazakstanin kaikki neljä laukojaa onnistuivat toinen toistaan hienommilla suorituksilla, kun taas kaksi slovakialaista epäonnistui.

Voitto oli Kazakstanille arvokas. Se nousi pisteen päähän viidentenä olevasta Slovakiasta ja neljän pisteen päähän viimeistä puolivälieräpaikkaa pitävästä kisaisäntä Latviasta, kun edessä on vielä kaksi ottelua. Kazakstan kohtaa heti lauantaina Latvian ja viimeisessä alkusarjan ottelussaan lohkojumbo Slovenian.

Ylivoimaosumat voit katsoa jutun ylälaidan videolta. Alla 1-1-tasoitusmaali, joka käynnistyi Kazakstanin pelaajan loukkaantumiseen johtaneesta laukauksesta.