Juventus menettää 15 pistettä – Italiassa raju ratkaisu

Juventusta rangaistaan 15 pisteen vähennyksellä jalkapallon Italian Serie A:ssa, kertoo muun muassa La Gazzetta dello Sport.

Torinolainen suurseura Juventus on saanut Italian jalkapalloliiton syyttäjältä Serie A:ta koskevan 15 pisteen rangaistuksen pelaajasiirtoja koskevien taloudellisten väärinkäytösten vuoksi. Aiemmin kerrottiin, että syyttäjä vaatisi yhdeksän pisteen rangaistusta, mutta sanktiosta tulikin vielä kovempi.

Myös Juventuksessa toimineille johtohenkilöille on jaettu rangaistuksia. 11 vuotta Juventuksen jalkapallojohtajana aiemmin työskennellyt, nykyisin Tottenhamin toimitusjohtajana operoiva Fabio Paratici on saanut 2,5 vuoden pannan, Andrea Agnelli ja Maurizio Arrivabene kahden vuoden pannat, Federico Cherubini vuoden ja neljän kuukauden pannan ja Pavel Nedved kahdeksan kuukauden pannan.

Koko Juventuksen hallitus erosi marraskuun lopussa seuran kirjanpitorikossyytöksiin liittyvän tutkinnan keskellä. 

Tuntuva pudotus

Juventus putoaa pistevähennysten myötä maansa pääsarjassa kolmannelta sijalta ja 37 pisteestä 22 pinnaan, jossa ovat nyt 11:ntenä ja 12:ntena sarjassa majailevat Bologna ja Empoli.

Juventus voi vielä valittaa päätöksestä.

Aiempi skandaali

Juventus oli aiemmin osana Italian jalkapalloskandaalia 2006, jossa syyttäjät tutkivat useita seuroja. Seurojen syytettiin vaikuttaneen otteluiden tuloksiin sopimalla tuomarivalinnoista.

Juventus menetti tuolloin valituskierrosten jälkeen kaksi mestaruutta, se pudotettiin Serie B:hen ja joutui aloittamaan kauden 30 pisteen vähennyksellä. Myös monia muita seuroja rangaistiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja