Mainos

Juvan pimeä henkirikos selvisi: 13-vuotias poika puukotti mummonsa

Poliisi on selvittänyt lokakuussa Juvalla tapahtuneen henkirikoksen.

65-vuotias eläkeläisnainen surmattiin teräaseella keskellä yötä kotonaan Juvan Koikkalassa. Henkirikos tapahtui 20. lokakuuta.

Tekijäksi on osoittautunut surmahetkellä asunnossa ollut naisen 13-vuotias tyttärenpoika. Poliisi pitää tapausta selvitettynä. Poika on tunnustanut teon.

- Kyseessä on hyvin poikkeuksellinen rikos. Tutkinnan kuluessa alkoi käydä ilmi, ettei tekijä ole tullut perheen ulkopuolelta, sanoo rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Marko Ijäs Etelä-Savon poliisista.

Poliisi teki heti surmaa seuranneena päivänä useita kiinniottoja. Naisen aviomies oli myös vangittuna, mutta hänen osuutensa tekoon saatiin rajattua pois tutkinnan edetessä. Hänet vapautettiin lokakuun lopussa.

Sen jälkeen juttu oli yli kuukauden pimeänä. Myös surman tutkinnanjohtaja vaihtui. Poliisi etsi myös taloon tunkeutunutta ulkopuolista surmaajaa, mutta havaintoja tunkeutujasta ei tullut poliisille lainkaan.

Surmaajalla kehitysvamma

Perhe eli normaalia, rauhallista elämää Etelä-Savossa Koikkalan kylässä Juvalla. Hoitoalalla ennen eläkkeelle siirtymistään työskennellyt nainen asui aviomiehensä kanssa rivitalossa kylän keskustassa. Rivitalon toisessa päässä on ryhmäperhepäiväkoti.

13-vuotias kehitysrajoitteinen lapsenlapsi kyläili ajoittain isovanhemmillaan. Poika on puherajoitteinen, eikä hän poliisin mukaan ole kehitystään vastaavalla tasolla.

Surmayönä perhe oli viettämässä pikkujouluja tuttavien luona. Isoäiti halusi lähteä kotiin jo aiemmin, mutta hänen aviomiehensä päätti vielä jäädä juhliin. Poika lähti isoäidin mukaan.

Vielä ei ole selvinnyt, mikä sai pojan tarttumaan veitseen. Myös omaisille surman motiivi on täysi mysteeri. Tekoväline löytyi uhrin vierestä.

Tapaus ei etene syyteharkintaan, sillä tekijä on rikosoikeudellisen vastuun suhteen alaikäinen. Poika on nyt sosiaaliviranomaisten huostassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.