- mozzarella-juustoa - salamia - karambola - tofujäätelöä - vadelmia - Coca-Cola light
Hans Välimäen ja Juuuson menu:
Luuydin-perunakeitto
2 perunaa 1 sipuli 3 dl vettä persiljaa suolaa pippuria öljyä
Freesaa paloiteltuja vihanneksia kevyesti öljyssä. Lisää vesi ja mausteet, sekä luuydin. Keitä 15 min. Soseuta, tarkista maku ja siivilöi. Tarjoile.
Juuson herkkupallerot
kirsikkamozzarellaa salamimakkaraa ruisleipää basilikaa muikkuja
pelmenit:
1 muna 1 tl suolaa 2 dl vehnäjauhoja 1 rkl öljyä
Valmista taikina. Kaulitse ohueksi levyksi ja täytä kirsikka-mozzarellalla ja esim. salamimakkaralla. Keitä suolalla maustetussa vedessä 3-4 min, kunnes taikina on kypsää.
Karambooli
1 hedelmä 1 dl punaviiniä 50 g sokeria
Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja keitä 3-4 min ja anna jäähtyä liemessään. Tarjoile tofu- jäätelön kera.
Coca Cola -jäätelömousse
2 dl Coca Colaa 2-3 dl Tofu -jäätelöä
Kiehauta limu ja lisää jäätelö. Kaada massa sifonipulloon. Sheikkaa ja pursota lasiin.
Marengilla kuorrutettu vadelmakiisseli
200 g vadelmia 1/2 dl sokeria 1 rkl Maizenaa tai perunajauhoja 1 dl vettä
Keitä kiisseli ja kaada uuninkestävään vuokaan.
marenki:2 valkuaista 50 g sokeria
Vatkaa marengiksi. Kuorruta kiisseli ja paista uunissa ylätasolla 4-5 min. Tarjoile esim. jäätelön kera.
Pyttipannu
2 perunaa 1 sipuli 5 viipaletta salamimakkaraa persiljaa suolaa pippuria
Pilko vihannekset. Esikeitä perunat ja paista sipulin sekä kinkun kera rapeaksi. Tarjoile hakatun persiljan ja kananmunan keltuaisen kera. Valkosipulikurkut ja etikkapunajuuret käyvät myös mainiosti.