Juuston haju oli liikaa saksalaisnaiselle – vaati oikeudessa lupaa ripustaa varoituskylttejä kaupan ikkunaan

Saksalaisessa oikeusistuimessa on käsitelty erikoista kiistaa. Münchenin eteläpuolella sijaitsevassa Bad Heilbrunnin kaupungissa asuva nainen sai tarpeekseen kotitalonsa alakerrassa sijaitsevasta juustokaupasta, josta naisen mielestä kulkeutui liian paha haju.

Asiasta uutisoivan BBC:n mukaan kiista naisen ja kaupan väillä on jatkunut vuodesta 2016 lähtien. Manuela Kragler -nimisen naisen mukaan juuston hajua tuli hänen asuntoonsa ikkunoiden läpi ja jopa pistorasioiden kautta.

Hän ei tyytynyt pelkästään valittamaan hajusta, vaan liimasi juustokaupan ikkunaan tarroja, joissa varoitettiin hajusta. Kauppiaan mielestä varoitustarrat vahingoittivat kaupan mainetta ja lopulta kiista eteni oikeuteen.

Oikeus: Mielipiteen pahasta hajusta saa yhä sanoa

Oikeus linjasi, että Kragler voi edelleen ilmaista suullisesti mielipiteensä pahasta hajusta, mutta tarrojen liimaamiselle tuli loppu. Kragler sanoo BBC:n mukaan olevansa tyytyväinen ratkaisuun

Juustokaupan omistaja kertoi Süddeutsche Zeitungille, että haju oli oikeasti peräisin lähialueen maatiloilta. Hän kertoi myös, että naapurit olivat itse piilottaneet juustoa ja syyttäneet häntä pahasta hajusta.

Kaupassa on kaikkiaan 200 erilaista juustoa, ja omistaja kertoo löytäneensä kaupalle jo mahdollisen uuden osoitteen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja